2017-02-22 09:56:39• hírek • Szatmar.ro

Mozgalmas cserkészhétvége Szatmárnémetiben

Mozgalmas hétvégén vannak túl a szatmárnémeti 44-es Dsida Jenő cserkészcsapat tagjai, miután szilágysági és máramarosi vendégeket fogadtak, méltóképpen megünnepelve az egység 25. születésnapját. Alábbiakban Görbe Helga beszámolója olvasható az eseményekről.

„Ragaszkodjatok mindig a fogadalmatokhoz, akkor is, ha már nem vagytok gyerekek." A cserkészet kortól független, kíváncsi felnőttek is bekapcsolódhatnak, ahogy ezt meg is tették Szatmárnémetiben február 17-19 között.

Nagybányáról is érkeztek érdeklődők, a programsorozat ismerkedős játékokkal kezdődött. A különböző témákat összefoglaló kvíz eléggé próbára tette a résztvevők türelmét, akik megpróbáltak minél több pontot bezsebelni saját csapatuk számára.

Szombaton a csoportos beszélgetések kerültek előtérbe, ahol a jelenlévők képességeit térképeztük fel, illetve, hogy ezeket miként tudnák kamatoztatni cserkészeten belül, hogyan lehetnének a csapat legnagyobb hasznára. A hangulatot a játékok fokozták, majd az esti tábortűz jelentette a nap fénypontját, hiszen a csoportok rövid és szórakoztató szerepjátékokat adtak elő.

Vasárnap az észak-erdélyi körzet farsangját ünnepeltük, Hosszúmezőről és Zilahról is érkeztek vendégeink. Miután hálát adtunk a szentmisén/istentiszteleten, az őrsök egy-egy farsangi népszokást mutattak be, amit egy hét főből álló zsűri értékelt. A szerepek által megismerhettünk pár hagyományt, majd az általunk készített ebéd után városi csoportverseny mozgatta meg a cserkészek képzelőerejét.

Staféta formájában téglákon egyensúlyoztak, keresztrejtvényt fejtettek meg, képet készítettek Szent István szobrával, ódát írtak a kedvenc cipőjükről, és sok más, kreativitást igénylő feladatot teljesítettek. Ezáltal városunk nevezetességeit is megtekinthették, ugyanis eljutottak az Északi Színházhoz, a Vécsey-házhoz, a Tűzoltótoronyhoz. A rendezvény befejezéseként a mécsesekből kialakított szív körül játszottunk, énekeltünk, és megünnepeltük a szatmárnémeti 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat huszonötödik születésnapját.

Hagyományosan elfogyasztottuk a farsangi lekváros fánkot, majd búcsút vettünk cserkésztestvéreinktől, a mihamarabbi viszontlátás reményében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: