2012-09-07 12:10:49• hírek • Póti Orsolya

Rachmaninov és Sibelius művek csendültek fel a filharmóniában

A Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia és a Bukaresti Japán Nagykövetség művészi gárdájának együttműködésével szimfonikus koncertre került sor szeptember 6-án.

A nyári szünet és a külföldi turnék után újra itthon koncertezett a szatmári filharmónia zenekara. A csütörtök esti szimfonikus koncert a zenekar számára egyfajta ráhangolódás volt az új évadra, illetve a Szatmári Zenei Napok nemzetközi fesztiválra - tudtuk meg Fátyol Rudolftól, a z intézmény vezetőjétől.

A zenekart a japán karmester, Shinya Ozaki vezényelte, a koncert első felében zongorán pedig Tetsuya Toei működött közre az est szólistájaként. A közönség elsőként Sergej Rachmaninov egyik legnépszerűbb művét, a II. zongoraversenyt hallhatta, melyet a zeneszerző 1900-1901 között komponált. Rachmaninov e művét Nyikolaj Dalh hipnotizőrnek ajánlotta, ugyanis az ő segítségével tudta befejezni népszerű darabját.

A koncert második felében Jean Sibelius svéd nemzetiségű finn zeneszerző első nagy szimfóniája csendült fel, mely nagy sikernek örvendett a közönség körében. A szatmári filharmónia következő szimfonikus koncertjére szeptember 13-án kerül sor, a rendkívüli évadnyitó koncerttel pedig szeptember 20-án várják a zenekedvelőket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: