2012-09-19 08:48:40• hírek • Póti Orsolya

Mozart és Mahler-művek a filharmóniában

Évadnyitó hangversenyre kerül sor szeptember 20-án, csütörtökön 18.30 órakor a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia koncerttermében; műsoron Mozart V. hangversenye és Mahler V. szimfóniája szerepel.

Filharmonikusaink is megkezdik az új évadot, melynek keretében számos szimfonikus koncertet, kamara koncertet, hangversenyt, opera- és operettestet látogathat a zenekedvelő közönség. A zenekar tagjainak már sikerült ráhangolódniuk az új évadra, hiszen az előző hetekben két koncertre is sor került.

Szeptember 20-án, csütörtök este 18.30 órától elsőként Wolfgang Amadeus Mozart 5. hangversenye csendül fel, rövid szünet után pedig a cseh-osztrák zeneszerző Gustav Mahler 5. szimfóniáját hallhatják a jelenlévők. Az est szólistája Vlad Raceu hegedűművész és vezényel Franz Lamprecht karmester.

Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész, a filharmónia igazgatója néhány kiemelkedő eseményre is fölhívta a figyelmet: szeptember 27-én kezdetét veszi a Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál, melyet immár 35. éve rendez meg a filharmónia, hazai és külföldi tehetségek közreműködésével.

Ebben a szezonban is neves művészek lépnek majd fel a filharmónia rendezvényein, érkeznek meghívottak például Japánból és Magyarországból. Lesz majd kamarakoncert és foglalkoznak Bach, Vivladi, Hayd, Dvořák, Debussy, Rachmaninov, Rossini, Verdi, Mendelssohn és más jeles komponisták művészetével, valamint egyéb kuriózumok is várhatók.

Mint megtudtuk, a nemzetközi fesztivál egy fantasztikus Brahms-koncerttel veszi kezdetét. Az est szólistája Dana Borsan zongoraművésznő lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: