2008-10-10 14:18:53• hírek • Szatmar.ro

Mourinhót fizetik a legjobban

Jose Mourinho a földkerekség legjobban fizetett labdarúgó-edzője.

Az olasz Gazetta dello Sport nevű sportnapilap összeállította az olasz labdarúgó élvonalban, a Serie A-ban dolgozó edzők fizetésének rangsorát. Ennek alapján kiderül, hogy a legjobban fizetett szakvezető, egyáltalán nem meglepetésre, az olasz Inter portugál mestere, Jose Mourinho. A Chelsea és a Porto korábbi trénere a sajtóbecslések szerint 7-10 millió euró körül keres évente. (Bár Mourinho a napokban egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy 14 millió a fizetése, a klub elöljárói ezt tagadják és szerintük a mester csak viccelt.)

Olaszországban a második legjobban kereső edzőért nem kell messze menni az Inter klubházától, mivel a városi rivális Milan mestere, Carlo Ancelotti (4,8 millió) követi a portugált. A harmadik helyen holtversenyben a Roma és a Fiorentina szakvezetői, Luciano Spaletti és Cesare Prandelli állnak 2 millió euróval. Rajtuk kívül csak a Juventus kispadján ülő Claudio Ranieri keres egy millió euró fölött (1,2 millió) Itáliában. A legkisebb fizetése a Reggina szakmai munkájáért felelés Nevio Orlandinak van (150 ezer euró), míg a Cataniánál dolgozó Walter Zenga 350 ezret kap.

Az olasz napilap összeállította a nem olasz földön dolgozó edzők listáját is, melyen Juande Ramos, a Tottenham mestere vezet. Az első tíz-ben minössze három olyan edző van, aki nem Angliában dolgozik: Bernd Schuster (Real Madrid), Jürgen Klinsmann (Bayern München) és Zico (Bunyodkor, Üzbegisztán).


Összesített rangsor:

  1. Jose Mourinho Inter 7-10 millió

  2. Juande Ramos Tottenham Hotspur 7,30

  3. Luiz Felipe Scolari Chelsea FC 6,80

  4. Sir Alex Ferguson Manchester United 6,10

  5. Arsene Wenger Arsenal FC 5,60

  6. Zico FC Bunyodkor 5,00

  7. Carlo Ancelotti Milan 4,8

  8. Rafael Benítez Liverpool FC 4,70

  9. Martin O'Neill Aston Villa 4,40

  10. Jürgen Klinsmann Bayern München 4,20

  11. Harry Redknapp Portsmouth FC 3,75

  12. Bernd Schuster Real Madrid 3,70

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: