2009-05-10 14:50:11• hírek • Szatmár.ro

Motorostalálkozó az árvákért

A szatmárnémeti Diana árvaházban lakók megsegítésére fordították a hétvégi motorostalálkozó bevételét.

A pettyéni legelőn 470 motoros vett részt szombaton és vasárnap azon a motorostalálkozón, amelyet a Motoros Sas Klub szervezett meg, első alkalommal. A rendezvény érdekessége, hogy lóerődübörögtető keményfiúk a szatmárnémeti árváknak ajánlották fel az adományokat - mindenki annyit dobott a bejáratnál kihelyezett perselybe, amennyit akart.

Szombaton 14 órától különleges vetélkedőkön mérték össze gépeik erejét és saját ügyességüket a motorosok: volt motoros hordógurítás, csigalassúsági motorverseny, kötélhúzás, de megrendezték a legöregebb és a legrusnyább motorok versenyét is, és a „legrészegebb motoros" különdíjat is kiosztották. Érdekességként megemlíthető, hogy a „legrusnyább motor" tulajdonosa, Letyo négy évvel ezelőtt egy ócskavastelepen szedte össze az 1959-ben gyártott, 28 lóerős gépet.

Az első estén több megyebeli együttes lépett fel: Györkér, Burning Ashes, Stereotype, Intracranial Hemorrhage.

A Diana árvaház 26 lakója szombaton autóbusszal látogatott ki az érzőszívű nehézfiúkhoz, akik megmotoroztatták az árvákat. Vasárnap délután motorosfelvonulás keretében vitték Szatmárnémetibe a begyűlt összegből vásárolt tárgyakat a résztvevők, akik egy tortát is átnyújtottak a szülők nélkül nevelkedőknek.

Délután tombolasorsolást rendeztek, amelyen bukósisakot, motoros kellékeket, illetve sört és ennivalót lehetett nyerni. Béres Zoltán és Varhol Zoltán főszervezők elmondása szerint több hasonló rendezvényt fognak még szervezni a jövőben.

A Diana árvaháznak segítenek a hétvégi motorostalálkozó bevételével.

A motorosok tortával is kedveskedtek az árvaházi gyerekeknek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: