2010-04-19 12:34:53• hírek • Szatmar.ro

Motoros vonulás a balesetek ellen

Pénteken veszi kezdetét az a háromnapos rendezvény melyet a szatmárnémeti Eagle Bikers motorosai szerveznek, s melynek célja a figyelemfelkeltés az utakon történő balesetek elkerülése érdekében.

Béres Zoltántól (Mózes), az Eagle Bikers elnökétől megtudtuk, a rendezvénysorozatot immár másodjára szervezik meg. Míg előző évben csak a szatmári motorosok vettek részt ennek az eseménynek a szervezésében, idén már három megye (Szatmár, Szilágy és Bihar) motorosai fogtak össze az ügy érdekében.
Az utóbbi időben egyre gyakrabban lehetett hallani halálos kimenetelű balesetekről, melynek fő oka a felelőtlen száguldás, a fiatal motorosok meggondolatlansága. Ez az a réteg, amely még nincs tisztában a motorok erejével, s a 800-1000 köbcentis motorokat nehezen tudják uralni, így okozván gyakran halálos közúti baleseteket.

Éppen ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a három megyén áthaladó motorkaraván megállóin előadásokkal is felvilágosítják az érdeklődőket. A szervezők felkérésére az ACAR autósklub balesetet szenvedett roncsokat szállít majd a helyszínekre, melyek remélhetőleg elgondolkodtatják majd a sofőröket a száguldozás kockázatáról.


A nagy motor nem feltétlenül a hosszú élet titka
A nagy motor nem feltétlenül a hosszú élet titka


A gyülekező péntek reggel 9 órától kezdődik Szatmárnémeti központjában, majd 14 órától sor kerül a baleset-megelőző előadásra. Ez után a motorosok Nagykárolyon keresztül Tasnádra érkeznek, ahol szintén megtartják a már említett előadást.

Szombaton Zilahon, valamint Nagyváradon találkozhatnak az érdeklődők a motorosokkal, ahonnan vasárnap térnek vissza Szatmárnémetibe, ahol a Real bevásárlóközpont parkolójában sor kerül majd a részvételi diplomák kiosztására.

A rendezők 500 motoros jelenlétére számítanak, hiszen a szatmáriakon kívül a fentebb említett városok klubjainak tagjai is jelezték részvételi szándékukat. A szervezésben a szatmárnémeti Eagle Bikers és a Viking motoros klub, a tasnádi Drust Riders, a zilahi MMC és a váradi Hawks vett részt, de a rendőrség, és a mentősök is segítséget nyújtanak az esemény megrendezésében.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: