2006-01-13 07:50:17• hírek • Szatmár.ro

Motoros szépségkirálynő

01320.jpgA szépségkirálynő egyébként kaszkadőr, aki a száguldó motorról lehajolva minden követ lát.

Semmi-Kis Tünde úgy véli, a szépségkirálynő koronája annak a fejére kerül, aki a legjobban akarja. A Miss World pedig nemcsak a szépség, de a jóság képviselője is. A szépségkirálynő egyébként kaszkadőr, aki a száguldó motorról lehajolva minden követ lát. Semmi-Kis Tündével egy naked sushi partin beszélgettünk, ahova David Merlinivel érkezett, de tagadja, hogy együtt lennének.

A kaszkadőrök körében a tél holt szezonnak számít?

01321.jpgIgen, és egyben a felkészülés időszaka is. A négy tagú kaszkadőr csoportunkkal februárban szeretnénk utazni Kuvaitba, feltéve, ha megkapom a vízumot. Hajadon nőket ugyanis nem engednek be az országa. Gondolom a vallás miatt nem akarnak beengedni. Az egy arab ország.

Miért lettél kaszkadőr?

Mert mindig szerettem motorozni. Vonzottak a technikai sport és fiús dolgok. Tavaly tavasszal adódott a lehetőség, hogy csatlakozhatok a csapathoz. Úgy látszik, Erdős Csaba, a fő tudósunk látott bennem fantáziát, mert hamar elvitt közös bevetésre.

Mit kell tudnia egy kaszkadőrnek?

A félelemérzetét kell zsebre tennie. Mert aki fél, az elbizonytalanodik. A bizonytalanságát az ember nemcsak a lelkében érzi, hanem a rossz érzés a mozgásban is akadályozza, és ez kihat a csapatra.

A magabiztosság még nem elég ahhoz, hogy a csont kevésbé legyen törékeny.

Amikor én elkezdtem motorozni, volt néhány nagy esésem, úgyhogy a törékenységet hamar megtapasztaltam. A gyógyulásomat követő három napon belül mindig visszaültem a motorra. Nem kell félni, és bízni kell a csapatban.

Téged tényleg nem ijeszt meg, ha elesel a motorral?

Addig, amíg felelőtlen módon nincsen nagyobb következménye, addig nem. Persze nem elég a szerencse, megfelelő felszereltségre, például ruházatra, és a háttérben dolgozó orvosokra is nagy szükség van.

Úgy tűnik, nem árulod el a trükkjeidet.

Úgy van, ez titok. Az összhang a legfontosabb, és hogy a csapatban mindenki bízzon a másikban.

Jó, akkor beszéljünk az adrenalinról.

Az van bőven. Van egy izgatottság bennem, amikor a show elindul, A magam részéről nem a félelemérzet adja az adrenalint, hanem amit a közönség visszajelez: ahogy ámulnak és lelkesednek, és szurkolnak, hogy sikerüljön.

Úgy tudom, a showban az a kedvenc elemed, amikor a száguldó motorról hátrahajolsz.

Igen, az a legveszélyesebb produkcióm, szeretném megmutatni (és megmutatja a telefonján: a fotón két ember látható egy motoron, a hátsó utas fejjel lefelé az aszfaltot súrolja). Olyan bukó van rajtam, ami teljesen zárt, viszont a tetején van egy lemez, ami szikrázik. Ez főképpen alkonyatkor mutat nagyon szépen, ahogy szikrázik az aszfalton.

Tényleg szép lehet, de te ezt pont nem látod.

01322.jpgBelülről az ember csak annyit tapasztal, hogy két centire van tőle az aszfalt, a feje súrolja a földet. Az összes részecskét, kövecskét látja, és a forgó kereket, amiből meg tudja ítélni, milyen gyorsan megy a motor. Maga a sebességtudat furcsa érzés. Ha icipicit túlrántja Csaba, akármi történhet, hiszem az én nyakam van a földhöz legközelebb.

Gyakran láthatja ezt a produkciót a közönség?

A szezonban szinte minden hétvégén van fellépésünk. Amióta szépségkirálynő vagyok, ebbe a munkába már Fásy Ádámnak is van beleszólása, hiszen a testi épségemet kockáztatom.

Melyikről tudnál könnyebben lemondani?

Egyikről sem. 14 éves korom óta modellkedem, és körülbelül azóta motorozom is. Vicces, hogy közvetett módon a motorozásnak köszönhetem a szépségversenyt. Tavaly a motorkiállításon rendezték meg a hoszteszek szépe választást, amit megnyertem. Ez inspirált abban, hogy megpróbáljam mindezt magasabb szinten is.

Ki adott tanácsot neked ebben?

Senki, nézegettem az internetem, és erre klikkeltem rá. Úgy véltem, ez a legrangosabb verseny és a jövő szempontjából is ígéretes, mivel nemzetközi megmérettetésre is lehetőséget ad.

Tehát tudatosan készültél a reménybeli szépségkirálynő címre?

Eleinte nem, inkább csak be szerettem volna látni a kulisszák mögé. Persze gondolkoztam azon, milyen lenne, ha megnyerném, és próbáltam magam a győzelemre gerjeszteni. Időközben pedig rájöttem, a koronát nem ők adják, hanem az ember akarja. Soha nem az nyer, akinek a fejére akarják adni, hanem aki akarja, hogy az ő fejére kerüljön.

Mi kell ahhoz, hogy a verseny szervezői is tudják, hogy te ezt most nagyon akarod?

Látniuk kell a belső eltökéltséget.

Cáfolod tehát a közhiedelmet, hogy a győzelem kapcsolatok függvénye?

Nézd, én Óbudából jöttem, egy lakótelepi lakásból. Semmi ismeretségem nem volt. Annyit éreztem csak, hogy nagyon szeretném megnyerni és kijutni Kínába. Úgy élem az életemet, hogy azok a lehetőségem, amik adottak, mindenképp meg akarom próbálni.

A kínai világdöntő első helyezéséhez azonban nem elég, ha egy versenyző akarja a győzelmet, ugye?

Ott már sok minden máson is múlik. Én mindenesetre akkor csak a versenyre koncentráltam. Arra, hogy ezt tudnám szeretni és élvezni.

Szereted és élvezed?

Hajjaj. Lekopogom, már Kínából is kaptam felkérést.

Kínában különlegesség egy vörös magyar lány. Hogyan találtak meg?

A versenyen ismerkedtem meg azzal az úriemberrel, aki legnagyobb hongkongi magazin tulajdonosa. Ő írt Fásy Ádámnak, hogy szeretnének vagy háziasszonyként, vagy címlaplányként viszontlátni. Most folynak a tárgyalások.

Mikor volt lehetőséged üzletemberekkel találkozni a versenyen?

01323.jpgA nemzetközi verseny gyakorlatilag a jótékonyságról szól. Nagyon sok lehetőség van arra, hogy az ember különböző karitatív rendezvényen megmutassa magát, és arra is, hogy megismerje a döntős versenyzőket. A Miss World maga nemcsak egy szépséget, hanem egy jóságot is jelent, alapvetően olyan emberek kerülnek ott szóba, akik tudnak mivel jótékonykodni. Gyönyörű estélyeken, partikon jelentünk meg a versenyzőkkel, ahol mást sem csináltunk, csak próbáltuk bíztatni az embereket, hogy adakozzanak a kisgyerekekért, az árvákért, és más, a kínai társadalom számára fontos ügyekért.

Érezted ott, hogy fontos vagy?

Abszolút. Mind a 102 lányt fontosnak tekintettek. Sokunkat ki is hívták a pódiumra, mutassuk be a saját nemzeti ajándéktárgyainkat.

Milyen műtárgyakkal képviseltette magát Magyarország?

Két Szász Endre képpel, amelyek hollóházi porcelánkeretben voltak. A többi lány tárgya is nagyon szép volt. Az alatt az egy hónap alatt, amíg kint voltunk, megpróbáltuk kihasználni az időt arra, hogy kapcsolatokat építsünk, hiszen a világ minden kultúrájából volt egy-egy képviselő. Általában az ebédeket, és vacsorákat együtt töltöttük, barátkoztunk.

Kaptatok enni rendesen?

Bőven el voltunk látva, szó sem volt diétáról. Úgy érzem, pár kilót fel is szedtem.

A Magyarország szépe címed együtt jár azzal is, hogy ezentúl csak meghatározott felkéréseket kaphatsz? Például naked sushi modell nem lehetsz?

Az nem lehetek. Magánemberként azonban van egy felfogásom. Szerintem semmi sem hülyeség, csak megfelelően kell hozzáállni, és akkor mindent színvonalra lehet emelni. Elém nem lehet olyan ötletet tárni, amiből nem próbálnék jó dolgok kihozni. Mindenben van fantázia. Velve

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: