2016-01-13 13:19:55• hírek • Kocsis Zoltán

Hideg után hőség – de Gyenes Mani élvezte

Fagypont körüli hőmérsékletek után 46 Celsius-fokos kánikula fogadta kedden a Dakar mezőnyét az argentínai Fiambala homokdűnéi között. Akik versenyeztek még az eredeti Dakar útvonalán, Észak-Afrikában, azokat kicsit arra az időszakra emlékeztették a körülmények.

„A Belén és Fiambala közötti szakasz rendkívül tetszett, semmilyen nehézség nem adódott. Sok volt a homok - néha nagyon finom homok - és a fű. Hasonlított kicsit a hétfői szakaszhoz. A navigáció sem okozott gondot, nem úgy a magas hőmérséklet", nyilatkozta a célba érést követően Gyenes Emánuel.

„A következő, szerdai napon vár ránk a legtöbb dűne idén. A zóna közvetlenül az Andok lábainál fekszik. Minden csupa fehér homok. Idén be kell érnünk ennyi homokkal, az útvonal ezúttal nem érinti ugyanis az Atacama sivatagot", tette hozzá az Autonet Motorcycle Team versenyzője,  aki soha nem rejtette véka alá: hiányzik neki Afrika.

Mani napját kedden a 46 fokos hőség mellett a 19-es szám jellemezte: a 19. helyen ért célba és összesítettben is a 19. helyen áll. Nem úgy a maraton kategóriában, ahol négy perc hat másodpreccel vezet a második helyezett portugál Mario Patrao előtt. „Jó ütemben haladtam, de nem erőltettem, mert a nap után ismét nem számíthatok a szerelőim támogatására. Motorosoknak két részre osztották a maratont és most vagyunk a másodikban. Szerdán, január 13-án további 561 kilométert kell megtennünk La Riojáig, ahol találkozhatunk a szerelőkkel", tett említést Gyenes a maraton kategória külön nehézségeiről.

A szatmári motoros azonban nem volt teljesen megelégedve a keddi nap eseményeivel. Pontosabban a szervezők döntéseivel. „Nem értem, miért döntöttek úgy a szervezők, hogy álljunk meg a második ellenőrzési pontnál, 178 kilométer megtételét követően. Tényleg nagyon meleg volt, olyan 46 Celsius-fok körül. Jó tempóban tudtam haladni, amíg meg nem állítottak", fanyalgott.

Szerdán Belén és La Rioja között 561 kilométer vár a versenyzőkre. Ebből 278 kilométer a mért szakasz. Ez lesz az utolsó előtti versenynap, amikor a mezőnynek még a navigációval is bajlódniuk kell: péntektől már földes utakon haladnak tovább.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: