2015-04-11 12:01:58• hírek • MTI

Moszvából Berlinig vonulnának a Putyint támogató motorosok

Moszkvából indulnának, és egészen Berlinig utaznának a Vlagyimir Putyin orosz elnököt támogató Éjszakai Farkasok nevű orosz motoros klub tagjai, hogy ezzel tisztelegjenek a második világháborúban aratott győzelem emléke előtt az esemény évfordulóján - olvasható a hivatalos honlapjukon.

A legalább ötezer tagot számláló motoros klub saját honlapján hirdette meg az eseményt, amelynek keretében tagjai 6000 kilométert tennének meg Moszkva és Berlin között, több európai várost érintve. Mint azt honlapjukon is írják, a náci Németország felett aratott győzelem hetvenedik évfordulóját így akarják megünnepelni. Az eseményhez bárki csatlakozhat.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a hír hallatán egy lengyel motoros egyesület azonnal tiltakozását fejezte ki, követelve a lengyel hatóságoktól, hogy akadályozzák meg az orosz motorosoknak az Európai Unió területére történő belépését. Mint írták, a motorosok megjelenése "az orosz agresszió előjele" lenne. Hozzátették: a Putyinhoz meglehetősen közel álló egyesület "korábban tűnt fel a Krímben, mint ahogy azt Oroszország bekebelezte".

Az Éjjeli Farkasok Moszkvából a Minszk-Breszt-Wroclaw-Brno-Pozsony-Bécs-München-Prága-Torgau-Karlshorst útvonalon akarnak Berlinbe eljutni.

A motoros klub vezetőjét egyébként baráti szálak kötik az orosz elnökhöz. 2012 júliusában Putyin Viktor Janukovics akkori ukrán elnököt is megvárakoztatta amiatt, hogy a krími Jaltában tartott találkozó előtt váratlan kitérőt tett, és meglátogatta a "Sebész" becenévre hallgató klubelnököt, Alekszandr Zaldosztanovot és az Éjszakai Farkasok Szevasztopol mellett felütött táborát. Az elnök 2013-ban a fiatalok hazafias nevelésért és a haza védői emlékének megörökítéséért végzett tevékenységéért becsületrenddel is kitüntette a klubvezetőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: