2019-12-03 13:51:38• hírek • MTI

Moszkva szerint a Shutterstock meggyalázta az orosz zászlót

Az orosz állami jelképek megcsúfolása és öngyilkossági módszerek bemutatása címén korlátozták Oroszországban a hozzáférést az egyik legnépszerűbb fotóbank-szolgáltató, az amerikai Shutterstock egyes oldalaihoz – közölte az orosz távközlési és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor sajtószóvivője.

A Roszkomnadzor nyilvántartása szerint a képszerkesztők által gyakran használt image.shutterstock.com három oldalát blokkolták november folyamán Oroszországban a médiafelügyelet és a főügyészség követelésére. Vagyim Szubbotyin, a Roszkomnadzor helyettes vezetője kedden kijelentette, hogy a Shutterstock nyolcszori megkeresés ellenére sem volt hajlandó tárgyalni a Moszkva által kifogásolt tartalmakról.
 

Az amerikai cég kedden arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget, hogy ezeket már eltávolította kínálatából, és együttműködik az orosz hatóságokkal a probléma megoldásán. A Roszkomszvoboda elnevezésű, az orosz internetszabadság állapotát felügyelő weboldal szerint a konfliktust egy ürülékbe tűzött orosz zászlócskát ábrázoló fotó váltotta ki.
 

Egy idén hatályba lépett orosz törvény értelmében bírsággal sújtható az állam, a kormány, a zászló és alkotmány becsmérlése. A Roszkomnadzor a Shutterstock esetében nem szabott ki pénzbüntetést.

A New York-i központú Shutterstock tematizált, jogdíjmentes fotó- és videóanyagokat, illetve zenét és szerkesztőeszközöket forgalmaz. Archívuma 2018-ban mintegy 260 millió fotót, ábrát és illusztrációt tartalmazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: