2009-09-09 15:18:25• hírek • Gozner Gertrud

Mostohatestvérétől maradt terhes

A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság adatai szerint az idén kilenc 18 év alatti lány lett anyuka a megyében.

Legutóbbi eset ami az igazgatóság fülébe jutott egy 14 éves csedregi lányé, aki mostohatestvérétől esett teherbe, és szülés után a kórházban hagyta a gyermekét. Az igazgatóság minden ilyen esetben köteles kivizsgálni, hogy történt erőszak az ügyben, ugyanis minden évben Szatmár megyében több száz kiskorú lesz fizikai erőszak vagy egyéb visszaélés áldozata.

Ebben az évben a gyermekvédelmiek kilenc terhes kiskorú anya ügyében vizsgálódtak. Mindegyik esetben pszichológia, szociológiai és jogi tanácsadásra került sor, és a szolgálat folyamatosan figyelemmel kíséri a kiskorú anyák ügyét. A csedregi leányanyának a terhesség kezdetén felajánlották az abortusz lehetőségét, de ő nem élt vele. A kórházban hagyott gyermeke, ha az anya beleegyezését adja, nevelőszülőkhöz kerül, és noha tagadja, hogy a mostohafivére lenne az apa, a rendőrség is nyomozást folytat az ügyben.

Az év első hat hónapjában a Szatmár megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál 274 kiskorúak ellen elkövette erőszakot jelentettek be, amelyekből 197 megalapozottnak bizonyult. 14 esetben a fiatalkorúak nemi erőszak áldozatai voltak, három gyermeket vertek a hozzátartozói, 67 esetben pedig pszichikai abúzus és elhanyagolás történt.

Szintén a kiskorúak elleni visszaélés kategóriába tartozik ha a gyermeket dolgoztatják, többnyire koldulásra kényszerítik őket. A gyermekvédelmiek 65 ilyen esetről tudnak, 14 esetben a gyermeket lelki terror alatt tartották, 8 megalapozott esetben pedig szexuális használtak ki őket. 18 fiatalkorú ugyan bűncselekményt követett el, de életkoruk miatt nem voltak felelősségre vonhatóak.

Az igazgatóság emlékeztet, hogy bárki, aki kiskorúval szembeni visszaélést tapasztal jelentheti a 0261.768.360 telefonszámon, vagy a hatóság székhelyén, a Corvinilor utca 18 szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: