2009-03-19 13:54:51• hírek • Ferenczi Noémi

Mostmár lehet pályázni

Jogi személlyé vált az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság szatmári fiókszervezete, így mostantól EU-s támogatásra is lehet pályázni - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Molnár Csaba, elnök.

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), az a tudományos civil szervezet, amely 1990 óta meghatározó szerepet tölt be az erdélyi és Kárpát-medencei műszaki és természettudományokkal foglalkozó értelmiség életében. Tevékenységeik a magyar műszaki nyelv ápolását, rendszeres szakmai találkozók, képzések szervezését célozzák meg.

 

Molnár Csaba, az EMT szatmári fiókjának elnöke tájékoztatott arról, hogy mostanra jogi személyként is bejegyeztették a helyi szervezetet, ami azért fontos, hogy határon átívelő közös projektekben is részt tudjanak venni, melyek által támogatást szerezhetnek a különböző képzésekhez, illetve egyéb tevékenységekhez.

Szatmár megyében jelenleg 47 aktív tagja van a társaságnak, közöttük mérnökök, tanárok, informatikusok. Évente különdíjat adnak át egy-egy a tudomány terén aktív diáknak a három tannyelvű magyar középiskolában.

Az utóbbi években több országos diákverseny és találkozó megszervezését bonyolították le: az országos gépészmérnök találkozót, a földmérők találkozóját, illetve a Vermes Miklós országos fizika versenyt.

Jelenleg az április 23. és 26. között Gyergyószentmiklóson megrendezésre kerülő országos gépészmérnök találkozóra készülnek, melyen külföldi előadók is tartanak majd előadásokat.

A találkozók anyagát egy kiadványba gyűjtik össze

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: