2017-06-21 14:31:33• hírek • Szatmár.ro

Most kiderülhet az évszázados krasznabélteki titok!

Azt mindenki tudja, hogy remek borok vannak Krasznabélteken, de senki sem ismeri a borospincék számát.

Évszázadok óta messze földön híres borvidék Krasznabéltek, már a XI. században Szent László királyt is elcsábították a helyi borok. A béltekiek azonban nem csak a bort szeretik, hanem a borkészítésben is szakértők, követve az apáról fiúra szálló hagyományokat. A helyi borpincék pedig a település turisztikai látványosságának számítanak, amelyekben hétvégenként és vásárnapokon igencsak megélénkül az élet. A domboldalba vájt pincéket sokan ismerik, ám eddig még soha nem vette számba őket senki. Szóbeszédek ugyan vannak a pincék számát illetően, de a valóság mindenki számára titok.

De már nem sokáig! A szatmárnémeti székhelyű Autonet Import kft. dolgozóinak egy része családjukkal egyetemben szombaton, június 24-én a cég szervezésében látogatnak ki Krasznabéltekre, hogy együtt vegyék számba, mérjék fel a helyi borospincéket. Persze a kiruccanás nem csak erről szól majd: a nagy séta során kicsit elfáradt számlálókat szalonnasütés és a vidék hagyományos szőlőfajtáiból készített Nachbil bor is várja.

Ezt követően a kirándulók felsétálnak a domb tetején található kápolnához is, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre. A kirándulás remek kikapcsolódási lehetőség, ugyanakkor a résztvevők megismerhetik a megye egyik varázslatos szépségű községét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: