2009-05-17 13:42:41• hírek • Szatmár.ro

Most kell megmutatni a magyarság erejét

A június 7-i európai parlamenti választás egy örömteli pillanat a magyarság számára, hiszen ezúttal nem a magyar-magyar versengés, hanem az összefogás jegyében zajlik. A Magyar Összefogás azonban csak egy politikai tény, amely csak akkor válik valósággá, ha mindannyian elmegyünk szavazni, és ezáltal a közös lista nagyobb százalékot szerez, mint amennyit külön-külön szereztünk volna - hangsúlyozta Markó Béla szombaton, Nyárádszeredában.

Az RMDSZ elnöke a nyárádmenti város újjáépített központi parkjának átadási ünnepségen beszélt a magyar összefogás jelentőségéről, a június 7-i választások tétjéről. Mint mondta, az EP-választások által az erdélyi magyarságnak újból be kell bizonyítania - a maga számára, de a román többség számára is - hogy van ereje, van egységes akarata, mert csupán ezt az erőt felmutatva sikerülhet mulandóvá tenni az erdélyi magyarság és az RMDSZ jelenlegi ellenzéki nehéz helyzetét.

 

Kifejtette, a nyárádszeredai park újjáépítésének sajátos töltete is van, hiszen voltak és vannak olyanok, akik megcsonkították volna Nyárádszereda központját. - Az autonómia egyszerűen azt jelenti, hogy ott, ahol fontos dolgok történnek, ott a helyi közösségek akarata érvényesüljön, akár iskoláról, akár templomról van szó. Gratulálok a helyi önkormányzatnak és a nyárádszeredai közösségnek, hogy érvényesítette akaratát. És ez is azt bizonyítja, hogy lehetőségeink most is vannak, ha akaratunkat érvényesíteni akarjuk - szögezte le az RMDSZ elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: