2014-06-17 16:26:06• hírek • Szatmár.ro

Most június végére ígérik a Szatmárhegyi út felújításának folytatását

Mikorra készül el végre a Szatmárhegy felé vezető megyei út felújítása? Ez tartja lázban a szatmárhegyieket és mindenkit, akinek gyakran kell a leromlott állapotú útszakaszon közlekednie. A Szatmár Megyei Tanács szerint június végén folytatják a munkát, elvileg öt nap alatt végeznek is vele.

Május 23-án kezdték meg a Szatmárhegyi út leaszfaltozását, ám kevéssel a munkálatok megkezdését követően a gépek eltűntek, az útszakasz félig kész állapotban maradt. Ottjártunkkor az út mindkét részét új aszfaltréteg fedte Csonkás település egy részéig, majd a Csonkási erdőnél a rendbehozott fél sáv is "elfogyott". Akkor Kovács Máté a Szatmár Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának vezetőjét kérdeztük: mikor fog folytatódni a munka? Akkor a frakcióvezető Seres Ioantól, a megyei tanács technikai igazgatójától kapott választ juttatta el szerkesztőségünkhöz, miszerint Pünkösd-hétfőt követően folytatódni fog a felújítás. Ám ez nem így történt.

Most újra felvettük a kapcsolatot az RMDSZ-frakcióvezetőjével, aki Seres Ioannal és Adrian Stef megyei tanácselnökkel is konzultált az ügyben és kérte a munkálatok folytatását.

"Azt az ígéretet kaptam, hogy június 25-én folytatni fogják az aszfaltozást az útszakaszon. Elvileg öt nap alatt befejezik az út felújítását - én pedig bízom benne, hogy ez így is lesz. Nekem azzal magyarázták a munkálatok késlekedését, hogy a kivitelező cég a 109L jelzésű úton dolgozik - ez egy avasfelsőfalu-közeli útszakasz, amelyet egy Regionális Fejlesztési Projekt keretében rehabilitálnak, a határidő pedig vészesen közeleg" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kovács Máté.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: