2008-09-29 21:53:46• hírek • Csenteri Judit

Most is harcolnak a bentlakásokért

Diákok sokaságától voltak zajosak az elmúlt nap folyamán is az ország bentlakásai.

Ahol elegendő hely volt a bentlakásokban az egyetemisták számára, ott könnyen és gyorsan lezajlott a helyek kiosztása.

Amíg Brassóban zaj nélkül folyt a kollégiumi helyek kiosztása, ahol a diákok luxus felszereltséggel ellátott szobákban részesülhettek, addig ez valamivel másképp zajlott Bukarestben.

A Közgazdaságtudományi Akadémiához szinte hajnalban érkeztek az egyetemisták azzal a reménnyel, hogy kollégiumi szállásban részesülhetnek. A bentlakás azonban mindössze hatezer hellyel rendelkezik, az igénylések száma azonban kilencezer volt. Miután pedig háromezer diák kollégiumi szállás nélkül marad, sokan egészen végletes megoldásokhoz folyamodnak. Minthogy több száz eurós lakbért fizessenek, inkább otthagyják az egyetemet, hiszen a bentlakás mindössze havi 85 lejükbe került volna.

A romániai Egyetemisták Egyesülete és az Egyetemisták Országos Egyesülete az elmúlt nap folyamán levéllel fordult Calin Popescu Tariceanu kormányfőhöz, hogy annak segítségét kérjék az ösztöndíjjal és kollégiumi szálláshelyekkel kapcsolatos problémák megoldásában. A levél elküldésének okát az egyesületek az Oktatási Minisztérium érdektelenségével magyarázták, akiknek egyébként október 1-ig adtak határidőt problémáik megoldásában. Amennyiben az említett határideig semmi sem változik, a diákok sztrájkba lépnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: