2008-10-17 16:20:17• hírek • Szatmár.ro

Most hétvégén is több szüreti bál lesz

Szombaton Dobrán rendeznek nagyszabású szüreti rendezvényt - mondta el a fő szervező helyi református egyházközség lelkésze, Kurta-Tőtös Szabolcs.

Az első helyi szüreti fesztivál 11 órakor ünnepélyes felvonulással, zenés hívogatóval kezdődik, majd főzőverseny is lesz. Délután 3-tól Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese hirdet igét a református templomban, majd megkoszorúzzák a tavaly felavatott Turul-emlékművet.

Két kiállítás is megtekinthető lesz: régi bibliákból, illetve szőttesekből állítottak össze tárlatot a szervezők. A kultúrotthonban 17 órakor veszi kezdetét a bogdándi, szilágynagyfalusi tánccsoportok, illetve a helyi iskolások műsora, este pedig élőzenés jótékonysági bált rendeznek - melynek bevételét a templom központi fűtésére fordítják.

Ugyancsak szombaton tartja szüreti mulatságát a Vetési Albert kultúrkör: a Vetésen nemrég létrehozott közművelődési egyesületnek ez az első közösségi rendezvénye. Török József elnök arról tájékoztatott: a bevételt a társaság hivatalos bejegyeztetésére fogják fordítani. Többféle tombolanyereményt is kisorsolnak a résztvevők között: például egy kétszemélyes vacsorát, vagy egy 50 lejes vásárlási utalványt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: