2013-03-28 13:07:41• hírek • Kocsis Zoltán

Most a tervező cég miatt csúszik a terelőút

Egyelőre várat magára az útépítés...
Egyelőre várat magára az útépítés...

A tervező cég hibája miatt késik a terelőút és a harmadik Szamos-híd ügye, ám aggodalomra nincs ok, a pénz megvan a munkálatokra - jelentette ki Adrian Stef megyei tanácselnök.

Stef elmondása szerint a megvalósíthatósági tanulmány aktivizálásán dolgozó cég miatt késik a kerülőút és a harmadik Szamos-híd ügye. A cég ugyanis elkövette azt a hibát, hogy a terveket csak a Petei útig készítette el - holott a Sárközújlak és Nagybánya felé vezető útig kellett volna. Mivel ezen szakasz kimaradt, így az Országos Útügyi Vállalat továbbra sem tudta kiírni a közbeszerzési licitet, mondta a tanácselnök.

Stef nem tudott megközelítőleg sem időpontot mondani, hogy erre mikor kerülhet sor. „Megnyugtathatok azokban mindenkit, hogy a szükséges pénz a rendelkezésre áll a FEN (fonduri externe nerambursabile postaderare, azaz vissza nem térítendő, uniós csatlakozás utáni külső alap, szerk. ) alap révén", mondta az elnök.

A megyei tanács elnöki kabinetje az év első napjaiban egy sajtóközleményben január 8-át tüntette fel a licit napjaként, később februárra módosította azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: