2020-05-16 07:48:03• hírek • közlemény

Most a diákok biztonsága a legfontosabb!

A Szatmár Megyei RMDSZ pénteken 60 000 egészségügyi maszkot osztott szét Szatmár megyében, melyből 30 000 darab jutott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséghez, hiszen június elején nyolcadikosokat és tizenkettedikeseket készítenek fel a pedagógusok a kisérettségire és az érettségire az iskolákban. Most az ő biztonságuk a legfontosabb.

Az RMDSZ kérésére iskoláknak, pedagógusoknak és diákoknak érkezett egymillió egyszerhasználatos egészségügyi maszk Romániába magánadományként, a magyar kormány segítségével. 


„Először is szeretném megköszönni Szijjártó Péter külügyminiszternek és Frank Liunak, a tájváni adományozónak, hiszen ezek az egészségügyi maszkok egyenesen Kínából érkeztek Romániába. Az oktatási rendszer támogatására, a tanfelügyelőségen keresztül azoknak az oktatási intézményeknek juttattuk el a maszkokat, ahol a végzős osztályok fizikailag is jelen kell majd legyenek a vizsga előkészítőkön. Azok a diákok kapják majd meg a maszkokat, akiknek plusz tanórájuk és vizsga napjuk lesz, mivel magyar vagy német anyanyelvükön tanulnak. A román kormány gondoskodik a standard felszereléről, a többletről pedig az RMDSZ gondoskodik ezen az adományon keresztül” - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke. 



Az oktatási intézményeken kívül 7000 darabot kapott a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, 5000 darabot a Nagykárolyi Városi Kórház, 3000 darabot az Avasfelsőfalui Városi Kórház, 3000 darabot a Szatmárnémeti Pneumoftiziólógiai Kórház, 3000 darabot a Szatmár Megyei Vérellátó Központ, 1000 darabot a Szatmár Megyei Mentőszolgálat és 8000 darabot a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság. 


Egy hónappal ezelőtt már érkezett gyorssegély Magyarországról az RMDSZ kérésére. Akkor maszkokat, kesztyüket, védőruhákat, fertőtlenítőszereket adományozott a szervezet azoknak, akik az élvonalban küzdenek a járvánnyal: kórházi dolgozóknak, családorvosoknak. 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: