2011-09-05 13:26:46• hírek • Póti Orsolya

Antalyába ragadtak és csak éjszaka térnek haza a szatmári turisták

Ami eddig kifogástalanul működött, az most hirtelen összeomlott. Ugyanis befagyasztotta törökországi charter járatait a Premium Holidays ügynökség, beleértve a Szatmárnémetiből induló járatokat is. Emiatt száz utas csak éjszakára érkezik haza, és mindazok, akik a következő járatokra váltottak jegyet más megoldás után kell nézzenek.

Szeptember 3-tól több okból kifolyólag is fizetésképtelenné vált a Premium Holydays országos turisztikai ügynökség, ezért minden törökországi charter járatot befagyasztott. Bár találtak megoldást mindazoknak, akik szeptember 5-re kellett volna hazaérkezzenek, mégis kellemetlenül érintette a turistákat a fennálló helyzet.

Összesen száz turista repült el Szatmárnémetiből a legutolsó charter járattal augusztus 29-én, és szeptember 5-én éjjel érkeznek haza, de nem azon az útvonalon, amelyre számítottak. Ugyanis a Szatmárra érkezők Temesváron szállnak le egy repülőgépről, és onnan autóbusszal utaznak haza.

- Azoknak, akik befizettek az 5-i, 12-i, illetve 19-i járatokra a szatmári utazási irodák visszatérítik a jegyek árát, amennyiben nem akarnak Budapestről, Bukarestből, vagy Kolozsvárról Törökországba utazni. De szerencsére eddig kevesen mondták vissza az utat - mondta el a Szatmár.ro-nak a Simbotour utazási iroda egyik ügynöke.

- Sajnálatos, hogy egy hiba miatt a szezon végére összeomlott a projektünk. Ebben szerencsére nem mi vagyunk a hibásak, mert minden szatmári és marosvásárhelyi utazási iroda kifizette a jegyeket a Premium Holidays-nek és az utolsó Szatmárnémetiből induló járatok is mind megteltek. Ez az eset azonban nem csak a szatmáriakat érinti, mert Iasi-ból, Temesvárról, Marosvásárhelyről, Bukarestből és Kolozsvárról sem indulnak az ügynökség járatai Törökországba, és onnan sem vissza - fejtette ki véleményét ay esettel kapcsolatban Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: