2013-08-09 10:06:37• hírek • Szatmár.ro

Most a Buday a Partiumban főz

A Kossuth-kert igazi gasztronómiai paradicsommá válik egy hétvégére. A lacikonyhások mellett mindenkit harcba hív a fakanalak mestere, Buday Péter.

Augusztus 24-én a City Rádió meghívására érkezik megyénkbe a magyar televízió adásaiból ismert mesterszakács, s ő lesz a bírája azoknak, akik ki mernek állni az ízek mestere ellen a Partiumi Magyar Napokon. De vigyázat, kedves mosolya mögött egy igazi kulináris ragadozó bújik meg, aki nem kímél senkit, ha ételről van szó.

Ám amíg a lelkes versenyzők összemérik tudásukat, addig mindenki másnak nagymamáink konyhaművészetét, az igazi szatmári konyhát és a szatmári ízeket mutatják meg a Sárközújlaki Református Nőszövetségiek, a Bogdándi Hagyományőrzők, valamint a Mezőpetri és a Kálmándi Nőszövetség tagjai. Ugyanakkor az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében a helyszínen készített ételeket kóstolhatnak meg az érdeklődők, és fogyaszthatnak strudlit vagy a bélest a rajongóik. A gasztronómiai kertben a legjobb borok és pálinkák kelletik magukat.

Idén a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hivatal már nem kalácsból készít mérhetetlen hosszúságút, inkább az egészséges életmódra figyel oda. Magánszemélyek, egyesületek, civil szervezetek, egyházak és vállalkozók hozhatják el egészséges biosalátát tartalmazó kosaraikat, amelyeket azután el is lehet fogyasztani, természetesen az egészséges életmód jegyében. S még arra sem lehet panasz, hogy megfekszi valakinek a gyomrát, mert a különféle sportprogramokon rögtön le is mozoghatja a feleslegesnek ítélet kalóriákat. Ugyanezek a programok elérhetőek lesznek azok számára is, akik csak vasárnap tudnak ellátogatni a rendezvényre. Ám ekkor már nem Buday kóstolgatja az elkészült műveket, hanem az Ady Endre Társaság vezényli a halászléfőző-versenyt.

S akik elhozzák gondoskodnak az alapanyagokról:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: