2010-06-08 12:19:31• hírek • Póti Orsolya

Mossunk hajat helyesen!

Most hajápolási kérdésekben fog tanácsokat adni szakértő rovatunk fodrásza Nagy Hetty. Sokan a hajápolást különböző pakolások, hajápoló szerek használatával kezdik, pedig mindezt egy alapos hajmosás kell megelőzze.

Van aki szeret hajat mosni, sokan pedig nyűgnek tartják, de az otthoni hajápolást mindenképpen egy alapos hajmosással kell kezdeni. Ma már nagyon hálásak lehetünk a hajmosás vívmányainak, a különféle samponoknak, balzsamoknak és hajszárítóknak, melyekkel pillanatok alatt ragyogó frizurát tudunk varázsolni.

Szeretnénk ha hajunk mindig ragyogó, fényes és tiszta lenne, ezért ha ápolatlannak érezzük nekifogunk a hajmosásnak. Jó levegőjű helyen élőknél, gyerekeknél, száraz bőrűeknél olykor két- három hét is eltelhet két hajmosás között anélkül, hogy közben a haj ápolatlan hatást keltene. Egyébként a hetente egyszeri mosás javasolt, néha pedig a frizura kedvérért is beiktatható egy-egy. Rendkívül fontos, hogy a haj és bőrtípusnak megfelelő sampont kell választani. Nem kell az ismerős által ajánlott terméket használnunk, mert lehet ez a mi hajunkon nem válik be: egészségtelen, ápolatlan marad.

Mosás előtt teljesen fésüljük ki a hajat, majd meleg vízzel jól vizezzük be. Többnyire elegendő az egyszeri samponozás, a másodikra csak nagyon piszkos hajnál van szükség. Samponozáskor ujjbegyeinkkel finoman oszlassuk el, és masszírozzuk be a fejbőrbe a sampont. Ne kaparásszuk körmeinkkel fejbőrünket, mert nagyon egészségtelen, és ettől is korpásodhat a haj. Hajunk akkor tiszta, amikor már nehezen csúszik rajta a kezünk.



Hajunk akkor igazán tiszta, amikor már nehezen csúszik rajta a kezünk


A samponozás után a balzsamozás következik, ami szintén nagyon fontos, de sokan a balzsamokat helytelenül használják. Például zsíros hajúaknak nem ajánlott a balzsamot a fejbőrön is eloszlatniuk, viszont a nagyon száraz, vagy festett hajúak a teljes hajon el kell oszlassák a balzsamot. Sokan egyáltalán nem öblítik le a balzsamot a hajról, pedig ez nagy hiba, mert hamarabb zsírosodhat a haj.

Egy alapos öblítés után nedvszívó törölközőbe óvatosan csavarjuk be a hajat, majd pár perc múlva kíméletesen kezdjük szárítgatni. A rövid hajat sem dörzsöljük, mert megsérülhet. Az alapos törlés lerövidíti a hajszárítós szárítást, de az még jobb, ha a törölközős szárítást abbahagyva a szabad levegőn hagyjuk megszáradni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: