2015-12-17 12:07:52• hírek • Szatmár.ro

Mosolygó karácsony az időseknek is

A Szent Jakab Idősnapközibe járókat lepték meg egy-egy csomaggal és néhány jó szóval a kölcseysek.

A Szatmárnémeti RMDSZ női szervezete az idén kibővítette a Mosolygó karácsony keretén belül szervezett tevékenységét, a gyerekek mellett egy másik társadalmi réteg, az egyedül élő idős emberek felé fordulva.

Az akcióba bekapcsolódtak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai is, ajándékcsomagokat készítve idős személyeknek. Az iskola 23 osztálya vett részt ebben a tevékenységben. Minden osztály egy idős, vagy beteg embert ajándékozott meg, mégpedig maguk összeállította csomaggal. Gyümölcs, édesség, a karácsonyi vásárra a diákok által készített díszek és egy személyes üdvözlet került a szépen becsomagolt dobozokba. Ezek egy részét az osztályok osztályfőnökeik kíséretében adták át személyesen a kviálasztott idős vagy/és beteg emberek lakásán, másokat a Szent Jakab Idősnapközi lakói kapták.

Az idősnapközibe csütörtökön délelőtt látogattak el a diákok és tanárok, Pataki Enikő igazgató, illetve Poszet Kinga, az RMDSZ városi nőszervezetének vezetője kíséretében. A központban tartózkodó időseket nem csak a csomagokkal, hanem karácsonyi énekekkel is meglepték, a diákok rövid beszélgetésre is elvonultak az idősekkel, akiknek nagyon jól esett a megszokottnál is több odafigyelés.

"A cél az volt, hogy szebbé varázsoljuk az idősek karácsonyát, de az is, hogy fiataljainkat ráébresszük a társadalmi felelősség vállalásának fontosságára. Ne pillanatnyi magatartás legyen az idősek iránti tisztelet, szeretet és segítség, mert jóformán életünk minden pillanatában kapcsolatban vagyunk az idősebb korosztállyal. Szeretnénk tudatosítani bennük, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk egymásért, gyerekekért és idősekért egyaránt - mondta Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: