2014-09-08 18:29:23• hírek • Szatmár.ro

16500 diák kaphat tanszereket Szatmár megyében

Idén 25, illetve 30 lejbe kerül egy-egy tanszercsomag, amivel a hátrányos helyzetű diákokat segíti a tanügyminisztérium.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájákoztatása szerint véget ért a közbeszerzési pályázat, amelynek segítségével megvásárolják a szociálisan hátrányos helyzetű diákokat segítő tanszercsomagokat. Hat cég adott le árajánlatot, a pályázat lezárása után pedig nem érkezett fellebezés a tanfelügyelőséghez, így megkezdődhet a csomagok összeállítása és kiszállítása.

A Szatmár.ro szerkesztőségéhez eljuttatott sajtóközlemény szerint a tanszercsomagok értéke elemi iskolások esetében 25 lej lesz, a középiskolásoknak szánt csomagok pedig 30 lejbe kerülnek. A tanügyminisztérium 358.640 lejt utalt ki Szatmár megyének a "Tanszerek"- projekt lebonyolításához.

A 2014-2015-ös tanévben 16.500 tanuló kaphat tanszercsomagot a program keretében.

Azok, akik tanszercsomagot szeretnének kapni, abban az oktatási intézményben kell kérvényt letegyenek, amelyikbe járnak. A leadási határidő a tanév megkezdésétől számított öt nap múlva jár le. Azok kérvényezhetnek tanszercsomagot, akik nappali tagozatra járnak és akik szociálisan hátrányos helyzetűek, azaz a családjukban az egy főre eső nettó kereset legtöbb fele az országos bruttó minimálbérnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: