2009-06-24 16:04:22• hírek • Szatmar.ro

Mosley fejébe került a megegyezés

Nem lesz két Forma1, de Mosley sem lesz tovább a FIA elnök.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Forma1-ben szereplő csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA szerdán megegyezett arról, hogy nem szakad ketté a száguldó cirkusz.

A megállapodást a két szervezet elnöke, Max Mosley és Luca di Montezemolo Párizsban, egy közös sajtótájékoztató keretében jelentették be.

Ekkor derült ki az is, hogy a megegyezés feltétele Mosley feje volt, a sportvezető ugyanis azt is bejelentette, hogy nem indul a FIA elnöki címéért folytatott, őszi választáson. „Nem indulok az újraválasztáson, béke van", kommentálta szűkszavúan Mosley.

A csapatok elérték céljaikat, a felek megegyeztek ugyanis abban, hogy nem vezetik be a költségvetési sapkát, ezzel pedig nem szakad ketté a Forma1 mezőnye. Döntés született ugyanakkor arról is, hogy a következő két évben drasztikus költségcsökkentésen esik majd át a sorozat, melynek célja, hogy a kiadások a 90-es évek elejét jellemző szintre essenek vissza.

A megegyezés ezen kitétele ugyanakkor gondot jelenthetett volna a három új csapatnak, a Manor, a USF1 és a Campos ugyanis annak tükrében döntött az indulás mellett, hogy a FIA megígérte, bevezeti a 40 millió fontos költségvetési plafont. Néhány órával a bejelentést követően aztán a csapatok jelezték, így is hajlandóak részt venni a sorozatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: