2007-12-12 16:44:35• hírek • Szatmar.ro

Megemlékezés Bem József tábornokról

 Bem József lengyel tábornok emlékére két napos rendezvénysorozatot szerveznek.

 A Szamoskrassói Református Egyházközség, a Szatmárnémeti Németi Református Egyházközség, a Kolcsi Polgármesteri Hivatal és a Szent István kör közös szervezésében kerül sor a Bem József tábornokra emlékező rendezvényekre.

A program december 15-én szombaton 17 órakor a Németi Egyházközség gyülekezeti termében kezdődik, történelmi előadásokkal.

Tarnowból, Bem József szülővárosából is érkeznek vendégek, a helyi múzeum igazgatója illetve igazgató helyettese lesz jelen, akik vetített képes beszámolót illusztrálják Tarnow és Bem József kapcsolatát. A program Kereskényi Sándor muzeológus és Danku Pál mérnök történelmi előadásával folytatódik.

December 16-án vasárnap 11 órától a Szamoskrassói református templomban ünnepi istentiszteletet tartanak, igét hirdet Nt. Sipos Miklós esperes, és előadást tart Kereskényi Sándor muzeológus.

Az istentisztelet után a Darvay – kúria Bem emléktáblájánál koszorúzásával zárul a program. 

Bem József, lengyel tábornok a ’48-as forradalom hőse, ő foglalta vissza Erdélyt a forradalmi magyar kormány számára. ’48 decemberében a Darvay – kúriában szállt meg Szamoskrassóban, ahol emlékére egy kis múzeumot rendeztek be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: