2009-06-27 15:33:56• hírek • Ferenczi Noémi

Móricz Zsigmond és a szülőföld

Irodalmi tanácskozás és kiállításmegnyitó keretében emlékeztek meg szombaton Móricz Zsigmondról Szatmárnémetiben. Vasárnap Tiszacsécsén folytatódik a 130 éve született prózairó tiszteletére szervezett rendezvénysorzat.

Ezen a hétvégén Szatmárnémetiben és Tiszacsécsén is megemlékeznek Móricz Zsigomondról, aki 130 esztendeje született a történelmi Szatmár területén, Tiszacsécsén. Szombaton délelőtt 10 órakor „Móricz Zsigmond és a szülőföld" címmel tartottak irodalmi tanácskozást a Szatmár Megyei Múzeum előadótermében. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület kezdeményezésére szervezett megemlékezést Muzsnay Árpád, elnök nyitotta meg, majd átadta a szót az előadóknak. A népes hallgatóság rendkívül izgalmas előadásokat kísérhetett figyelemmel. A tanácskozások hazai és magyarországi előadók is szót kaptak. Az ebédszünetben a résztvevők levonultak a múzeum földszinti termébe, ahol Hegyi Katalin, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa megnyitotta az „Életem regénye" című Móricz Zsigmond életét és munkásságát bemutató kiállítást. Az egész napos tanácskozás délután 16 órakor folytatódott.

Vasárnap Tiszacsécsén 11 órakor Bölcskei Gusztáv debreceni református püspök, a Református Zsinat lelkészi elnöke igehirdetésével kezdődik a megemlékező ünnepség, melyet a Móricz Zsigmond szobor előtti főhajtás követ majd.


Hegyi Katalin, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa megnyitotta meg a kiállítást
Hegyi Katalin, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa mondott beszédet a kiállításmegnyitón


Az „Életem regénye" című kiállítás Móricz Zsigmond életét és munkásságát mutatja be
Az „Életem regénye" című kiállítás Móricz Zsigmond életét és munkásságát mutatja be


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: