2010-10-12 11:46:11• hírek • MTI/Reuters/AP

Morgan Freeman életműdíjat kap

Életműdíjat kap az Amerikai Filmintézettől (AFI) Morgan Freeman Oscar-díjas színész.

Sir Howard Stringer, a Filmintézet igazgatója közleményében "amerikai kincsnek" nevezte a 73 esztendős sztárt, aki öt évvel ezelőtt a Millió dolláros bébi című filmben nyújtott alakításáért vehette át az Amerikai Filmakadémia díját.

Az igazgató méltatásában kiemelte: akár börtöntölteléket, akár elnököt, esetleg istent játszott, mindvégig fenséges nyugalommal testesítette meg szerepeit, amivel tiszteletet vívott ki mind az ábrázolt karakternek, mind a művészi formának.

Negyven évet átívelő színészi pályafutása során Freeman számos szerepével aratott sikert: Arany Glóbusz-díjat kapott a Miss Daisy sofőrje című filmért, és tavaly ismét Oscarra jelölték a Nelson Mandela életéről forgatott Invictus - A legyőzhetetlen című drámáért.

Freeman az Amerikai Filmintézet legrangosabb elismerését 2011 júniusában veheti majd át egy ünnepi vacsora keretében, amit később a televízióban is sugároznak. Az utóbbi három évtizedben olyan sztárok kapták meg az AFI életműdíját, mint Al Pacino, Meryl Streep, Clint Eastwood vagy Alfred Hitchcock.

Freeman

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: