2012-04-12 15:15:11• hírek • Szatmár.ro

Morar Cristian lett a megyei választási bizottság elnöke

A Törvényszéken megtartott sorsoláson döntötték el a választási kerületek elnökeinek kilétét.

A június 10-én esedékes helyhatósági választásokon részt vevő politikai pártok illetve a sajtó képviselőivel telt meg csütörtökön a Törvényszék 54-es számú tárgyalóterme. Ekkor került sor a választások helyi megszervezésének egyik legfontosabb mozzanatára, a megyei választási bizottság elnökének sorsolás alapú kiválasztására és a választási kerületek elnökeinek kisorsolására.

A Megyei Választási Bizottság elnöki tisztségére a törvény szerint egy bírót kell választani - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Erdei D. István parlamenti képviselő. Információink szerint kedden még egyetlen vállalkozó sem volt a feladat betöltésére, csütörtökre azonban már ketten is elvállalták volna a tisztséget. Ezért a két jelentkező közül sorsolással döntötték el, hogy ki lesz az elnök és ki az alelnök. Az elnöki megbízást így Morar Cristian kapta meg, helyettese pedig Surd Grigore lett.

A továbbiakban a helyi (municípiumi, városi és községi) választási kerületek elnökeinek illetve alelnökeinek a kisorsolása következett. Előbb a prefektusi listán szereplő 21, politikailag független jogászokból sorsolták ki a városi, illetve az abc-sorrendben elől található települések választási körzeteinek vezetőit, majd a polgármesterek által megnevezett személyekből sorsoltak vezetőket, helyettes vezetőket.

Az RMDSZ-t képviselő Erdei D. István a procedúrát követően elmondta: a pártok képviselői nem találtak kivetnivalót a sorsolás során, így valószínűleg véglegesnek tekinthető a Megyei Választási Iroda vezetőinek, illetve a 67 választási kerület elnökeinek és alelnökeinek neveit tartalmazó lista.

A szavazóházak elnökeit illetve alelnökeit szintén sorsolással döntik el, de egy későbbi időpontban.

Megtörtént az elnökök és alelnökök kisorsolása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: