2011-11-19 11:48:20• hírek • MTI

Monti a képviselőháztól is bizalmat kapott

Az olasz parlament 315 fős felsőházában 280 szenátor mondott igent, a 630 fős alsóházban 556 képviselő szavazta meg a szerdán esküt tett új olasz kormány programját. A parlamenti tudósítók megjegyezték, hogy az ülésterem padjai tele voltak, ami a Berlusconi-kormány idején ritkaságnak számított.

A frakcióvezetők voksolás előtti felszólalásaiban egyedül az ellenzékbe vonult volt kisebbik kormánypárt, az Északi Liga jelentette be, hogy nemet mond a programra. Fekete karszalagot viselt Domenico Scilipoti, a korábbi kormánykoalícióhoz tartozó "Felelősök" képviselője. "Gyászolok, Montival meghalt a demokrácia" - nyilatkozta.

Válaszában Monti kijelentette, kormánya "egy perccel sem fog tovább dolgozni, mint amennyire bizalmat kap a parlamenttől". "Majdnem lehetetlen feladatra vállalkoztunk, de sikerülni fog!" - foglalta össze Monti a kormányára váró munkát. (A korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi egyébként közölte pénteken: kész beleegyezni, hogy az új kormány egészen a 2013-ig esedékes választásokig hivatalban maradjon.) (MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: