2009-12-23 10:31:27• hírek • Szatmar.ro

Schumacher visszatér

A hétszeres világbajnok egy éves szerződést kötött a világbajnok csapattal.

A Mercedes hivatalosan is megerősítette, amit a Bild napilap szerda reggel megszellőztetett:  az aktuális világbajnok Brawn GP csapatának a jogutódja, a Petronas Mercedes GP egy éves szerződést kötött a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel. A  lap értesülései szerint a 40 éves pilóta kedden Bracklye-ben, az istálló székhelyén írta alá kontraktusát, amely hét millió eurós jövedelmet biztosít majd számára.

Schumacher három évvel ezelőtt, a 2006-os szezon végén vonult vissza, azóta a Ferrari tanácsadójaként tevékenykedett. Amennyiben ott lesz a következő szezon nyitófutamán, március 14.-én Bahreinben, akkor 1239 nap után szállhat ismét harcba a világbajnoki pontokért. A német legenda a 90-es évek közepén nyerte első két világbajnoki címét a Benettonnal, majd 2000 és 2004 között a Ferrari kormánya mögött ülve nem talált legyőzőre. Sikerei évei alatt folyamatosan az a Ross Brawn volt a technikai főnöke, aki most a Mercedesnél is hasonló szerepkört tölt be.

A megállapodást hivatalosan sokáig egyik fél sem  ismerte el, de Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a napokban elismerte, Schumacher elhagyja a maranelloi csapatot: „Michael elhagyja a scuderiát, mivel egy jó lehetősége adódott, hogy ismét versenyezzen".

A pályafutása során 1369 pontot gyűjtő pilóta már augusztusban, Felipe Massa súlyos hungaroringi balesete után közel került a visszatéréshez, ám végül, hivatalosan nyakfájása miatt, nem ült be a Ferrariba.

Amennyiben Schumi ott lesz a Bahreini Nagydíjon, akkor a B betű igen fontos szerepet tölt be pályafutása alakulásában: először 1991-ben, Belgiumban állt rajthoz, míg eddigi utolsó versenyét 2006-ban Brazíliában teljesítette. És akkor még Brawn-ról és a Benettonról nem is beszéltünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: