2009-04-28 16:53:57• hírek • Szatmar.ro

Montezemolo felismerte a Ferrari bajait

Az olasz istálló elnöke négy pontban határozta meg csapata problémáit.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a pocsék szezonkezdet után úgy döntött, személyes részvételével próbál meg segíteni megfeneklett csapatán, ezért idén először részt vett a Bahreini Nagydíjon. Szó mi szó, rá is fér a maranellóiakra a segítség, mivel az első három futam után még pont nélkül álltak. Erre pedig 1981 óta nem volt példa.

Ezt követően a presidente négy pontba összefoglalva vázolta fel csapata kórlapját. Az első pontban a rosszul megírt szabályokat említette, melyek szerinte homályosak és interpretálhatóak, amelynek következtében többféle autók vesznek részt a sorozatban, egyértelműen utalva ezzel az oly sokat emlegetett diffúzorokra.

 

A második pontban a KERS-et említette. Ez az elem, elmondása szerint, azért került be a Forma1-be, hogy kapcsolatot teremtsen közte és a hétköznapi autók valamint a zöld technikák között. Ám míg egyesek, mint a Ferrari, elkötelezett hívei az ötletnek, pénzt és időt fektettek az alkatrész kifejlesztésében, mely az autó megépítését is komolyan befolyásolta, addig mások más felé orientálódtak. „Három F1-et látok a pályán, ami szerintem rossz. Egyrészt a KERS-et használó autók egymás között versenyeznek, másrészt ott van a KERS-et nem használók, de más fenéklemezzel rendelkezők versenye, végül pedig azoké akik sem KERS-et, sem dupla diffúzort nem használnak."

A radikális szabálymódosítások miatt az idei autó nem a tavalyi evolúciója és ennek kifejlesztésébe Montezemolo szerint túlságosan későn kezdtek hozzá. Végül pedig a Ferrari túlságosan is optimista volt az idény előtt és ez most visszaüt.

Egyelőre azonban nem tervez személyi változásokat, mivel szerinte emberei továbbra is elkötelezettek, ráadásul „ez a gárda ugyanaz,a mely tavaly oly közel volt az egyéni világbajnoki cím megszerzéséhez. "Egy biztos, nem megy a Ferrari szekere

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: