2016-05-25 15:13:51• hírek • Választási hirdetés

Mondjuk el az igazságot a NEPI-ről!

A dél-afrikai NEPI (New Europe Property Investments) a román ingatlanpiac egyik legfontosabb befektetője jelentős kiterjedésű mallt építene a szóban forgó területre.

„Mondjuk el végre a teljes igazságot a NEPI-ről!", fakadt ki szerdai sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje. A prefektusi hivatal ugyanis igazolta a városi tanács RMDSZ-frakciójának aggályait, ráadásul a képviselő szerint a dél-afrikaiak is elégedetlenek.

Emlékezhetünk rá, néhány hónappal ezelőtt csak komoly viták és vádaskodások után fogadta el a városi tanács a polgármester azon indítványát, amely eladhatóvá nyilvánított öt parcellát a Szamos jobb oldalán, a Golescu-híd közelében. Az RMDSZ-frakció akkor jelezte: tulajdonjogilag nincs minden rendben az összes parcellával!

Noha akkor Dorel Coica polgármester azzal vádolta meg az RMDSZ-frakció tagjait, hogy akadályozzák a város fejlődését, a Szatmár Megyei Prefektúra döntése az RMDSZ-tanácsosokat igazolta. Éppen ezért csütörtökön a tanácsnak vissza kell majd vonnia korábbi döntését.

„Itt az ideje, hogy elmondjuk az igazságot a NEPI-vel kapcsolatban és a lakosság is megismerje azt! Amint annak idején jeleztük, a parcellák nem mindegyike eladható és ezt a prefektúra döntése alátámasztotta", jelentette ki szerdán Kereskényi.

„El kell mondanom azt is, hogy jómagam személyesen is tárgyaltam a dél-afrikai konszernnel és ők nagyon elégedetlenek amiatt, hogy egyesek politikai kampányt csinálnak az ő terveikből", mondta Kereskényi. „A hazugságoknak most már legyen vége!" tette hozzá.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: