2009-04-17 13:32:40• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Moldova: megtorlás a tüntetők ellen

Három halálos áldozata van a moldovai múlt heti kormányellenes tüntetők elleni megtorlásoknak - írta pénteken a román sajtó, amely szerint a moldovai rendőrök több fiatalt brutálisan megvertek.

A román sajtó pénteken a moldovai ellenzéki lapok információira és saját forrásokra hivatkozva több olyan esetről is beszámolt, amelynek során rendőrök fiatalokat bántalmaztak. Utóbbiakat amiatt helyezték előzetes letartóztatásba, mert részt vettek az április 7-i kormányellenes tüntetéseken.

A Gandul című bukaresti napilap és a Hotnews.ro portál pénteken egyaránt beszámolt arról, hogy eddig három feltételezett halálos áldozata van a kormányellenes tüntetések utáni megtorlásoknak. Legutóbb egy 26 éves fiatalember esetében merült föl a gyanú, hogy rendőri bántalmazás okozta a halálát. A Realitatea hírtelevízió szerint az áldozat hozzátartozói leplombált koporsóban kapták meg a holttestet.

Korábban egy 23 éves fiatalemberről feltételezték, hogy szintén a moldovai hatóságok brutális fellépésének esett áldozatul. A román média értesülései szerint az illető  holttestét nemzetközi megfigyelők jelenlétében exhumálják, hogy megállapítsák, mi okozta a kormányellenes tüntetéseken részt vett fiatal halálát.

A pénteki román lapok beszámoltak arról is, hogy az előzetes letartóztatásba helyezetteknek szabadon engedésük idején a fogdában töltött minden egyes napért illetéket kell fizetniük. A chisinaui polgármesteri hivatal honlapján megjelent információk szerint az illetéket arra hivatkozva hajtják be a hozzátartozókon, hogy a fogva tartottak naponta háromszor ételt kapnak - olvasható a román sajtóban.

Többen is áldozatául estek a megtorlásnak, állítja a román sajtó

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: