2010-06-05 20:22:07• hírek • Szatmar.ro

Szandi és Somló volt a sztár

Tömegeket vonzott a Kossuth-kert szombat délelőtt, hiszen kezdetét vette a negyedik Családi hétvége. A rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre való szórakozást.

A Családi hétvége az évek során belopta magát a szatmáriak szívébe, ezt misen bizonyítja jobban, mint az, hogy sokakat megmozgatott a sokszínű programsorozat. A szervezők a napsütésnek is köszönhetik a nagyfokú érdeklődést, hiszen a több napos folyamatos esőzés után a kellemes hőmérséklet és napos idő miatt is előszeretettel mozdultak ki otthonaikból a városlakók és környékiek egyaránt.

A rendezvény a bográcsfőző versennyel startolt, amelyen a gasztronómia világában jártas csapatok fejtették ki tudományukat. Maximálisan Totyi bácsi csapata teljesített, de a csengersimaiak, és a pusztadaróciak is első helyezést értek el. Így a zsűri három aranyérmet osztott ki, hiszen nehéz volt eldönteni, kié a legfinomabb falat. Az ételeket Rappert Gábor színművész, Nagy Sándor, a Chilly Csárda szakácsa, valamint Kereskényi Gábor alpolgármester értékelték.
Általában mindegyik csapat hagyományos bográcsgulyást készített, azonban mindegyikük igyekezett a főztük egyedivé tételére. Az ételek palettáján megtalálható volt a babgulyás és palócpecsenye is.


A mesterségek utcájára is kívácsiak voltak a járókelők.

A mesterségek utcájára is kívácsiak voltak a járókelők


A családi vetélkedő is vidám szórakozást nyújtott nemcsak a versenyen résztvevők számára, hanem a nézőknek is. A benevezőknek legelőször a vonatos próbát kellett kiállniuk, amikor összekötözték a tagok bal és jobb lábait, és így kellett célba érniük. Az elődöntőben tíz család vett részt. A második próba a vizet viszek, tüzet hozok volt. A gyerekek az apukák hátán merőkanállal kellett a vizet a célba hordják, amelyet a családfők nem úsztak meg szárazon. A próbák közül a családok számára talán a legérdekesebbnek az bizonyult, amikor az összes résztvevő gyerek egy körbe állt, a szülők pedig bekötött szemmel kellett megtalálják a saját gyereküket.

Az Ady Endre Társaság szervezésében a kis színpadon a Szárazfa együttes és Méhes Kati színművésznő szatmári népdalokat adtak elő, amely láthatóan meghozta a sörsátrak alatt iszogatók kedvét. Ezt követően a Mátészalkai Szatmár Kamara Néptáncegyüttes dobogtatta a színpadot. A nagyszínpadon is zajlott az élet szombat délután. 17 órától a Lázári Általános Iskola diákjai modern táncokat mutattak be, az ők helyét pedig szatmári színészek váltották fel, akik derűs perceket okoztak a jelenlévőknek humoros fellépésükkel. A délután legnagyobb sikerének a Szandi koncert bizonyult. Idősebbek és fiatalok lelkesen énekelték a magyar popsztár számait. A rajongók személyre szóló emléket is vihettek magukkal az énekesnőtől, a koncert után ugyanis Szandi autogramokat osztogatott.


Szandi sl
Szandi osztatlan sikert aratott


A jókedv a koncert után sem hagyott alább, hiszen a szatmári humorsiták Sztánd áp lájt előadásukkal varázsoltak mosolyt az emberek arcára. A komédiázást Somló Tamás koncertje követte, amelyre szintén sokan voltak kíváncsiak. Az LGT egyköri tagja felpezsdítette a középkorúak vérét, akik a Primadonna és egyéb LGT-s zenei remekművek hallattára együtt énekeltek Somló Tamással.


Somló Tamás megénekeltette a közönséget.
Somló Tamás megénekeltette a közönséget.


A koncertek végeztével a tömegnek nem kellett hazavonulnia, hiszen még nem ért véget a buli. A Cocktail Band Közreműködésével utcabálon mulathattak fiatalok és idősek egyaránt. A szórakoztató programsorozat vasárnap is folytatódik, ezt a napot elsősorban a gyerekek számára szentelik a szervezők. A kicsiket a kézművesség világába kalauzolják el a művészek. Bohócok, néptánc, diákszínjátszó előadás, vers és mesemondás várja a család apraját, de akár a nagyját is. Szintén vasárnap kap helyet a cserebere vásár is, amikor azokat a tárgyakat cserélhetik el a gyermekek, amelyeket már meguntak, de még használható állapotban vannak. A kézműves mesterségeket is oktatni fogják, ezen kívül pedig a rendőrség, mentők és tűzoltók is bekapcsolódnak majd a vasárnapi programokba.
A délutánt a magyarországi Caramel koncertje zárja, 17 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: