2010-05-25 16:37:18• hírek • Szatmar.ro

Startol a Családi hétvége

Negyedjére szervezik meg a Családi hétvége elnevezésű rendezvényt. Az esemény a Kossuth-kertben zajlik június első hétvégéjén, 5-6-án.

Az Ady Endre Társaság 2007-ben találta ki, hogy egy olyan rendezvénnyel rukkoljanak elő, amely megyénk lakosainak családias hangulatban szerezhessen kellemes kikapcsolódást, eltérően a szokásos össznépi hejehujától.

A következő évben, 2008-ban már olyan szervezetek is társultak a rendezvény kitalálóihoz, mint az RMDSZ, a MADISZ, a MIK, illetve az Aranykapu Egyesület. A rendezvényt ebben az évben sok előítélet érte az RMDSZ bekerülése miatt a szervezők közé, ugyanis többen úgy gondolták, egyszerű kampányfogásról van szó, mondta Kereskényi Gábor alpolgármester. A cél azonban az volt, hogy a szatmári magyarság számára kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak, amelynek hagyománya lesz.

Nos, a rendezvény idei megszervezésével elmondható, hogy ez immár valóban hagyományossá vált, hiszen a gazdasági nehézség ellenére is sikerült összeállítani egy kétnapos programot, amelyen kisgyermekek és a felnőttek is egyaránt szórakozhatnak.


A szervezők ismertetik a programot
A szervezők ismertetik a programot


Az idei eseményen a már jól bevált kulturális programok várják a helyszínre látogatókat. Bográcsfőzőversenyek, vetélkedők, népzene, néptánc, humor és koncertek várják a szabadba vágyókat. A rendezvénynek állandó programjai is vannak, úgy, mint a kézműves vásár, a könyvutca, különböző gyermekprogramok, bábszínház, lovasbemutatók, sakkversenyek. A vasárnap a gyermekeknek van szentelve, idén ugyanis 21 éves a MADISZ által évente megszervezett Gyermeknap. Idén olyan intézmények is meghívást kaptak az eseményre, amelyekről a gyermekek keveset tudhatnak. Magyarul tudó tűzoltók, rendőrök, mentősök mutatják majd be a gyermekeknek felszereléseiket, járműveiket és mesélnek munkájukról. Nem maradhat el ugyanakkor a bábszínház sem, illetve különböző kézügyesség fejlesztő tevékenység sem, ahol a gyermekek kikapcsolódva tanulhatnak.

A teljes program pedig a következő:

Szombat:

10.00 - 15.30 Bográcsfőző verseny

12.00 - 18.00 Családok vetélkedője

12.00 - 17.00 Szórakozzunk együtt a Mirakolix Klub társasjátékaival (5-től-99 éves korig)

 

Kisszínpad (az Ady Endre Társaság szervezésében)

14.00 - Szárazfa együttes és Méhes Kati színművésznő - szatmári népdalokat ad elő

14.45 - Mátészalkai Szatmár Kamara néptánc előadása

15.30 - Bográcsfőző verseny eredményhirdetése

15.50 - Budapesti Jánosi Együttes koncertje

 

Nagyszínpad

17.00 - A Lázári Általános Iskola modern tánc bemutatója

17.15 - Derűs percek a szatmári színészekkel (Méhes Kati, Nagy Orbán, Nagy Anikó fellépése)

18.00 - Családok vetélkedője eredményhirdetés

18.30 - Szandi koncertje (HU)

19.15 - Sztánd áp lájt (Székely Zsolt, Sepa Mihály Sándor, Délczeg Csongor humoristák fellépése, Rózsa Molnár Henrietta és Rózsa Molnár Friderika)

20.00 - Somló Tamás koncertje (HU)

21.30 - Utcabál - Cocktail Band koncert

 

Vasárnap:

17.00- Caramel koncert (HU)

 

Állandó programok:

Kézműves vásár, Könyvutca, Gyermekprogramok, Bábszínház, Lovasbemutató, Sakkbajnokság, Kutyakiképző egyesület programjai


Családi hétvége


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: