2010-06-06 18:50:38• hírek • Szatmar.ro

Móka és kacagás a Gyermeknapon

A szokáshoz híven, az idei Gyermeknapra is a jókedv és a szórakozás volt a jellemző. Az immár XXI. alkalommal megszervezett rendezvény nyitánya, az a felvonulás volt, amely az Északi Színház elől indult. A korábban érkezők kisvonattal, míg mások gyalog tették meg a távot a város központjából a Kossuth-kertig.

A zöldövezetben számos izgalmas program várta a gyermekeket és szüleiket. A nagy-színpadon és környékén bohócok szórakoztatták a kicsiket, nagy sikert aratva körükben, többen közös fényképet is készítettek velük. A gyerekek is színpadra léphettek és elmondhatták kedvenc meséjüket, illetve versüket.

A népzene és néptánc kedvelői számára igazi csemege volt a Kökényesdi Rozmaring Néptánccsoport, illetve a Szatmárnémeti MADISZ gyermek és felnőtt Táncház néptánc előadása. A nagy meleg ellenére sokan voltak kíváncsiak a hagyományos táncokra.


Kökényesdi és szatmárnémeti táncosok dobogtatták a színpadot
Kökényesdi és szatmárnémeti táncosok dobogtatták a színpadot


A mágia világába is betekintést nyerhettünk, hiszen a kicsinyeknek bűvészelőadást is tartottak, amelybe a közönséget is bevonták. Az aszfaltrajzolásban és a gipsz képkeretek készítésében kiélhették művészi énjüket a kicsik, de kipróbálhatták kézügyességüket az ajtódíszek, virágkoszorúk, valamint homokkép alkotásában is. Mivel június 5-e Környezetvédelmi Nap, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Békéssy Erzsébet zöld témájú előadást tartott, amelyet interaktív oktató programok követtek. A Szatmár megyei csendőrség, illetve tűzoltóság is kivette részét a programból. Mindenki kezébe vehette a belügyminisztérium töltetlen fegyvereit, megbilincselték magukat, illetve felpróbálhatták a rohamsisakot és a rohampajzsokat. A tűzoltók szórakoztatva mutatták be foglalkozásukat. A megtöltött vízpompákat, illetve a tömlőket kezelve kellett a gyermeket tüzet oltsanak.


Ezuttal jó fiu volt, úgy hogy szabadon is engedték.
Ezuttal jó fiu volt, úgy hogy szabadon is engedték.


A szombaton elkezdődött Családi vetélkedő végső versenyszámára is sor került. A döntőbe jutott három család egy dalt kellett előadjanak. A vetélkedő első helyezettje a Fülöp család lett, akik egy Brüsszeli utazást nyertek Sógor Csaba európai parlamenti képviselő jóvoltából. A második helyezést a Varga család érte el, akik egy wellness hétvégén kényeztethetik magukat Magyarországon. A Bora családot harmadik helyezéssel illették, ők a Chilly Csárdában vacsorázhatnak meg.
A díjkiosztás után sor került a várva várt eseményre, színpadra lépett a magyarországi Caramel. Az összegyűlt tömeg lelkesen tapsolt az egykori médiasztárnak, akinek oldalán egy szatmári zenész is feltűnt. A szerencsésebbek koncert után aláírást is szerezhettek az előadótól, aki szemmel láthatóan remekül érezte magát városunkban.


Nagy siker övezte Caramell produkcióját
Nagy siker övezte Caramel produkciójátKapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: