2018-06-21 20:36:03• hírek • MTI

Modric és Rakitic felmosta a pályát Messiékkel

Horvátország és Franciaország továbbjutott, Dánia is közel került hozzá – Argentína viszont a kiesés szélére sodródott és Izlandtól függ.

 

Megőrizte veretlenségét a dán labdarúgó-válogatott, mivel az oroszországi világbajnokságon 1-1-es döntetlent játszott Ausztrália csapatával csütörtökön a C csoport második fordulójának szamarai mérkőzésén.

 

Az első mérkőzésükön nyertes dánok kezdték jobban az összecsapást, Eriksen szép találatával már a hetedik percben megszerezték a vezetést. A Tottenham középpályásának ez volt legutóbbi nyolc válogatott fellépésén a kilencedik gólja.
    

 

Russia 2018

Russia 2018, Moscow, Russia. 76,029 likes · 61,825 talking about this. #WorldCup The 2018 FIFA World Cup will be the 21st FIFA World Cup, a quadrennial...

A folytatásban is az európai csapat maradt a kezdeményezőbb, de a félidő második felére az ausztrálok is egyre több veszélyes akciót vezettek. Egyenlíteniük - csakúgy, mint az első fordulóban a francia válogatott ellen - Jedinak büntetőjével sikerült, így Kasper Schmeichel 571 perc után kapott gólt a dánok kapujában állva.
    

A fordulás után is élvezetes, jó tempójú maradt a mérkőzés, amelyen mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek, de egyik fél sem tudta megszerezni a győzelmet jelentő találatot.

 

Russia 2018

Russia 2018, Moscow, Russia. 76,025 likes · 61,825 talking about this. #WorldCup The 2018 FIFA World Cup will be the 21st FIFA World Cup, a quadrennial...

Kylian Mbappé góljával a francia válogatott 1-0-ra legyőzte Perut a csoport másik meccsén, így a nyolcaddöntőbe jutott, míg a vesztes dél-amerikai együttes már biztosan nem kerülhet a tizenhat közé.

 

A franciák hálóőre, a 31 éves Hugo Lloris 100. alkalommal lépett pályára a válogatottban, honfitársai közül hetedikként és első kapusként.
    

Az első félidőben a helyzet nélküli, kiegyenlített mezőnyjátékot követően a franciák előtt adódott előbb gólszerzési lehetőség - a 15. perc környékén mindjárt kettő is -, majd tíz perc múlva a peruiak is betalálhattak volna. Guerrero kimaradt ziccere után nem sokkal Mbappé révén megszerezte a vezetést a francia válogatott, amely a szünetig irányította a játékot. Mbappé eddig csak a franciák legfiatalabb pályára lépő játékosa volt a vb-k történetében, immár a legfiatalabb gólszerzőjük is egyben: a támadó (19 év és 183 nap) David Trezeguet (20 év és 246 nap) rekordját döntötte meg.
    

A második játékrészben a dél-amerikaiak végig mezőnyfölényben játszottak. A franciák beszorultak a saját térfelükre, ritkán tudtak támadást vezetni, és akkor sem jutottak el a befejezésig. Ellenben a peruiak előtt sorra adódtak a lehetőségek, de egyiket sem tudták gólra váltani. Így - miként az első fordulóban a dánok ellen - a mezőnyfölény nem ért egyenlítést.

 

Russia 2018

Russia 2018, Moscow, Russia. 76,030 likes · 61,825 talking about this. #WorldCup The 2018 FIFA World Cup will be the 21st FIFA World Cup, a quadrennial...

A torna eddigi legnagyobb meglepetését okozva Horvátország 3-0-ra verte meg Argentínát a D csoport nyitómeccsén, így Lionel Messiék a kiesés szélére sodródtak: amennyiben Izland legyőzi Nigériát pénteken, a dél-amerikaiak pakolhatnak.

 

Az első félidőben a sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, ám amikor a támadók bátran letámadták a védőket, akkor mindkét oldalon azonnal izgalmas helyzetek adódtak. Erre azonban ritkán vállalkoztak, a két csapat számára a biztonság volt a legfőbb szempont. Az argentinok jobban megbecsülték a labdát ellenfelüknél, de a horvátok célirányosabb futballja több ígéretes lehetőséget eredményezett. Utóbbiaknál Mandzukic kétszer, Rebic egyszer veszélyeztetett, míg az argentinok Meza és Pérez révén kétszer kerültek gólhelyzetbe. A dél-amerikai támadósor kulcsemberei, Messi és Agüero a játékba is ritkán csatlakoztak be.
    

A második játékrész elején kapushibából Rebic vezetést szerzett a horvátoknak. A hátrányba került argentinok két cserével frissítettek, de tíz perc is eltelt, amíg mezőnyfölényt harcoltak ki. A horvátok ekkor megelégedtek a játék rombolásával, az argentinok lendülete pedig hamar elveszett. Horvátország a folytatásban kontrákat vezetett, az egyikből Modric távoli lövésének köszönhetően megduplázta az előnyét, majd a ráadásban egy újabb gyors akció végén Rakitic volt eredményes.
    

A horvátok utolsó cserejátékosa, Vedran Corluka 100. alkalommal lépett pályára a válogatottban.
    

A házigazda orosz, valamint az uruguayi és a francia együttest követően a horvátok negyedikként jutottak be a tizenhat közé.


C csoport:
Dánia – Ausztrália 1-1
gólok: Eriksen (7.) illetve Jedinak (38.)

Franciaország – Peru 1-0
gól: Mbappé (34.)
A C csoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. Dánia 4p., 3. Ausztrália 1p., 4. Peru 0p.

 

D csoport:
Horvátország – Argentína 3-0
gólok: Rebic (53.), Modric (80.), Rakitic (90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: