2018-01-26 11:36:50• hírek • Szatmár.ro

Módosul a Böllérverseny időpontja

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete az eredetileg 2018. február 3-ra szervezett Böllérversenyt 2018. február 17-én rendezi meg Mezőfényen.

Az esemény változatlanul reggel 8:00 órától kezdődik majd. A módosításra azért volt szükség, mert bő két héttel ezelőtt újra sertéspestissel fertőzött állatokat jelentettek a megyében.
 

Az Országos Egészségügyi Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) emberei a Szatmár megyei Mikolában találtak fertőzött sertéseket. Mivel az egészségügyi intézkedéseket maximálisan betartják a program szervezői, úgy döntöttek, hogy elnapolják a versenyt.
 

A böllérverseny egyébként nagy népszerűségnek örvend, általában 30-40 között van a csapatok végleges száma, illetve több megyéből is érkeznek csapatok. Jelen pillanatban úgy tudni, Szilágy megyéből biztosan jönnek majd, de Magyarországról is érkeznek vendégek és versenyzők.
 

A versenyen való részvétel nem szabályozza, hány embernek kell lennie egy csapatban, azt viszont igen, hogy mindenkinek magának kell gondoskodnia a disznótoros ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókról, így például a szerszámokról, az asztalokról és az alapanyagokról is. Azok számára, akik csak vendégként vesznek majd részt az eseményen, büfé áll majd rendelkezésre, hogy elűzze az éhséget és a szomjúságot.
 

A résztvevő csapatok több kategóriában is indulhatnak, többek között a legfinomabb fogópálinka, toroskáposzta és leggyorsabb disznóbontó, valamint a leghosszabb hurka készítője, a leghosszabb kolbász készítője kategóriában, de még hosszasan lehetne sorolni. A Böllérverseny győztes csapata az lesz, amelyik a legtöbb versenyszámban ér el első helyezést.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: