2009-01-07 22:11:23• hírek • Csenteri Judit

Módosított rendelet

Ion Bazac Egészségügyi Miniszter a közalkalmazottak nyugdíj vagy fizetés mellett való döntését előíró rendelet kiigazítását kérvényezte Emil Boc kormányfőtől a szerdai nap folyamán.

A miniszter célja az volt, hogy a nyugdíjas egészségügyi alkalmazottak, nyugdíjaik megtartása mellett a különböző állami egészségügyi intézmények alkalmazottai maradhassanak.

Kérését azzal magyarázta, hogy az egészségügy amúgy is szakképzett orvosok hiányában szenved, s ezt több orvos nyugdíjba vonulása csak súlyosbítaná. Megoldásként felajánlotta, hogy a nyugdíjas orvosok ideiglenes munkaszerződésekkel még betölthessék állásukat egészen addig, amíg az illető posztot másvalaki el nem foglalja.

Ion Bazac NewsIn.ro portálon kifejtette, hogy egyetért a fiatalok támogatásával, de még inkább foglalkoztatja az egészségügy jelenlegi helyzete. A minisztérium szerint csaknem 600 nyugdíjas állami egészségügyi alkalmazott dolgozik jelenleg is, akik közül ötszázan városokban, százan pedig a különböző falvakban.

A kormányfő kedvezően fogadta az Egészségügyi Miniszter ajánlatát, most már csak a törvényes keretet kell megtalálni a rendelet módosításainak érvénybeléptetése végett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: