2014-01-20 19:04:56• hírek • Szatmár.ro

Mödlingenben és Budapesten vívtak

Nem sokat pihentek a szatmári vívók a hétvégén - rangos versenyeken vettek részt.

A rangosabbnak számító ausztriai versenyen az Ifjúsági Világkupa keretében a legjobb junior párbajtőrözők ragadtak fegyvert. Ezen Csiszár Ferenc tanítványai, Tataran Amalia és Pop Sanda is részt vettek. Jobb eredményt természetesen Tatarantól várt mindenki. Ő a csoportból simán továbbjutott, a 64-es táblán pedig a finn Ilona Syvala ellen nyert 15-10-re. A legjobb 32 között azonban nem jött össze a győzelem, 15-14-re ugyanis kikapott a lengyel Barbare Rutztól. Az szatmári sportoló így a 149 fős mezőnyben a 22 helyen végzett.

"Sajnos 14-14 után a lengyel lány vitte be a döntő tust, de tény, hogy Amalia az előző Világkupa-versenyhez képest most sokkal jobban vívott. Most már készülnünk kell a jövő hét végén Budapesten rendezendő Grand Prix-viadalra, melyen a teljes romániai élmezőny indul, összesen hét-nyolc lány. Tataran számára fontos lenne egy jó eredmény elérése, hogy vissza tudja magát küzdeni a felnőtt válogatott keretébe" - mondta Csiszár.

Mödlingenben ott voltak a tőrözők is: a 115 fős mezőnyben Bodó Benjámin a 43. helyen végzett, pedig még csak 16 éves. Bogdan Dascalu viszont nem jutott tovább a főtáblára, számára a 65. helyen ért véget a verseny.

Budapesten a fiatalabbak vívtak

A fiatal tőrözők a Fülöp Mihály Emlékversenyen vívtak. A 14 évesek között Pop Edwin és Pótor Andrea indult - előbbi az 5., utóbbi a 9. helyen végzett.

A 13 évesek között több szatmári is volt, közülük Figus Klaudia szerepelt a legjobban - a legjobb 8-ba való bekerülésért folytatott küzdelemben maradt alul. Nem jutott be a legjobb 16 közé Kőrösi Melissza, Şofran Teodora és Silaghi Briana, a legjobb 32-be való bekerülés pedig Turdean Teodora, Szabó Vivien, Sabqu Teodora, Pop Ryan és Fógel Márk számára volt még nagy falat.

"Az év első versenyeként felkészülésnek hasznos volt ez a viadal, hiszen még csak két hete kezdtük el az edzéseket. A verseny lebonyolítási rendszeréből adódóan minden tőrözőnk legalább 11 asszót vívott, ami nagyon kellett" - nyilatkozta Dan Suta edző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: