2010-09-24 16:30:25• hírek • Szatmar.ro

Megújul a Ragályos kórház

Hosszú ideje váratott már magára a Megyei Kórház Járványügyi Osztályának felújítása.

Aláírták a felújítási munkálatok megkezdéséről szóló szerződést a megye kórházak adminisztrálásáért felelős megyei tanács vezetői, illetve a kivitelezők.

A modernizáláshoz szükséges 3 471 959 lejt a tanácsnak, illetve az Egészségügyi Minisztériumnak kell fedeznie, a munkálatokat pedig a szerződés szerint 12 hónapon belül kell befejeznie a Dominium, illetve az Euras cégnek.

Csehi Árpád, Szatmár Megye Tanácsának elnöke szerint ez a felújítás az egyik legnagyobb a megyében ami az utóbbi időben történik. A sokat várt modernizálás során teljes változtatásokat eszközölnek az épületen, kívül-belül felújítják, illetve új rendszerekkel is ellátják az intézményt.

A víz és szennyvízhálózatot is kicserélik, csakúgy, mint a villanyhálózatot, új portásfülkét létesítenek, felújítják a mosodát, a zöld övezetet pedig rendezettebbé teszik.


Elkezdődhet a felújítási munkálat
Elkezdődhet a felújítási munkálat


Az omladozó vakolatú, illetve salétromos oldalú épületet kezelik, majd szigetelve újrafestik. Mellé egy kazánházat építenek, illetve egy szennyvíztisztító állomást. Utóbbinak köszönhetően a szennyvizet nem kell ezentúl külön elszállítani, ahogyan jelenleg történik, ezt helyben megtisztítaná az új állomás. Szintén újdonságnak számít a modern, Európai Uniós szabványoknak megfelelő hulladékfeldolgozó rendszer beszerzése is. Jelen körülmények között ugyanis a kórház hulladékát Kolozsvárra kell szállítani, ami természetesen pluszköltséget jelent, azonban az uniós előírások ezt követelik meg. Az új berendezés megvásárlása után azonban a kórház fertőző hulladékát szintén helyben lehet majd „ledarálni".

Egy liftet is beszerelnek az egy emeletes ingatlanba, így a betegek ezután könnyebben közelíthetik meg az emeleti termeket.

Csehi elmondása szerint a 70 ágyas intézmény a felújítás ideje alatt is ellátja funkcióit, így a betegek nem sínylik meg ezt az egy éves periódust.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: