2010-12-14 14:22:31• hírek • Szatmar.ro

Modernizálják Szatmárnémeti kórházait

Szatmárnémeti legtöbb egészségügyi intézményében lépéseket tettek az intézmények modernizálásra. A decentralizáció folytán a megyei vezetéshez került kórházakra ugyanis igencsak ráfér az újítás.

Amint arról már beszámoltunk, az adminisztratív okokból több épületben gond volt a termek fűtésével.
A régi Poliklinika például a hideg beköszöntével teljesen fűtetlen maradt, mivel az igazgató elmulasztotta értesíteni a megyei vezetést a meghibásodásról, tudtuk meg Csehi Árpád Szabolcstól, a megyei tanács elnökétől. A vezető elmondása szerint a meghibásodásról értesülve azonban megtették a szükséges lépéseket arra, hogy megoldják a gondot. A kazánt kicserélték, így ez jelenleg már próbafűtéssel működik, a jelek szerint mindenféle probléma nélkül.

A Régi Kórházban szintén fűtési gondok léptek fel, mivel a fűtőtestek vezetékei hosszú évek óta nem voltak kitisztítva, így azok eldugultak. A munkálatok végeztéig nem lehet fűtésre számítani, hiszen az ilyen körülmények között működtetett kazán akár teljesen tönkre is mehet - mondta Csehi.

A Ragályos kórház teljes felújítást igényelt, amelyet októberben kezdtek meg. A közel 3,5 millió lej értékű beruházásra a munkálatokat végző cégnek 12 hónapja áll a rendelkezésére. Az eddigiekben megtörtént a falak szigetelése, illetve külső vakolása, az elavult ablakokat pedig fakeretes termopánra cserélték.
A mosoda, illetve a kazánház építésével is jól haladnak csakúgy, mint az elő-szennyvíztisztító betonszerkezetének felállításával - mondta az elnök.

A Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi osztálya egy teljesen új épületbe költözhet a jövőben. Javában folynak már a munkálatok az ingatlan létrehozására. A pince, illetve földszinti termekkel rendelkező, szintenkénti közel 400 négyzetméteres épület felépítése után az osztályra már az utcafrontról fog történni a belépés. A jelenlegi kaput megszüntetik, az új bejáratnál pedig az eddigitől eltérően, fedett mentőállomás várja a betegeket. A jelenleg az osztály számára fenntartott termek továbbra sem szabadulnak, fel, mivel az új ingatlanba olvasztják ezeket.

A munkások eddig a földeltakarítással végeztek, ezután következik a betonalap kiöntése, ami a megyei vezető reményei szerint karácsonyig megtörténik. Az építkezéssel, amennyiben az idő engedi, igyekeznek télen is haladni, hiszen -7 fokos hőmérsékletig lehetséges a munkavégzés.


Az új épület felhúzása után megszűnik majd a jelenlegi bejárat
Az új épület felhúzása után megszűnik majd a jelenlegi bejárat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: