2013-09-12 16:40:06• hírek • Póti Orsolya

Partnerség jött létre a Caritas és a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége között

Együttműködési nyilatkozatot írt alá a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetősége szeptember 12-én, a felügyelőség székhelyén.

A szerződést Gheorghe Dan, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének főfelügyelője, majd Löchli Tünde Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója írta alá, aki azt nyilatkozta: nagyon fontos lépés ez a szervezet életében.

A szerződés megkötésének célja az aktív és megfelelő időben történő közreműködés az információ átadásában, a vidéki és városi lakosok képzése és oktatása, a rizikófaktorok meghatározása, illetve felmérése, a viselkedési mód meghatározása egy esetleges katasztrófa előtt és után.

Mindezt tájékoztató anyagok (szórólapok, plakátok), képzéssorozatok révén szeretnék megvalósítani a közeljövőben; többek között a tanárok és a diákok képzésére, informálására fektetnek nagy hangsúlyt.

A rendezvényen jelen volt Thomas Hackl, a Caritas Nemzeti Katasztrófavédelem Program vezetője, aki többek között kifejtette azt, hogy miként vonható be a közösség egy-egy katasztrófa megelőzésébe, illetve, hogy hogyan zajlik majd a lakosság informálása, és milyen eredményt várnak el ettől.

A szervezet munkatársai az együttműködés során az állam sürgősségi helyzetek esetére tervezett információátadási és képzési stratégiáját követi, és bizonyos típusú katasztrófák szimulálását is végrehajtják. Az ehhez hasonló együttműködés keretében zajló programok eddig olyan megyékben, településrészeken zajlottak, ahol gyakoriak a természeti katasztrófák, például többek között ilyen Tulcea megye.

A két fél azt szeretné elérni, hogy a képzések révén a katasztrófák eredményes és hatékony kezelésére sokan megmozduljanak, a védekezés példaértékű együttműködésben történjék a társszervekkel, civil szervezetekkel és az önként jelentkező állampolgárokkal.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkatársai továbbra is támogatják és segítik a katasztrófavédelem és a rendvédelmi szervek állományának munkáját, szükség esetén fizikai fáradságot nem kímélve állnak helyt, segítenek a rászoruló embereken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: