2008-10-21 18:02:21• hírek • Szatmár.ro

Két felújított szivattyút avattak fel

Csanáloson sajtótájékoztatóval kezdődött az a román-magyar belvízvédelmi találkozó, amelynek lényege ezúttal nem katasztrófahelyzet megtárgyalása volt, hanem egy kettős ünnepélyes momentum: a mezőgazdasági minisztérium pénzösszegeiből teljes korszerűsítést hajtottak végre a börvelyi és a kismajtényi szivattyútelepeken.

A két beruházás összértéke 10 millió új lej: immár mind a két helyen automatizált rendszerben folyik a belvíz Krasznába szivattyúzása, és úgynevezett „gerebeket" is felszereltek, amelyek megtisztítják a mechanikai szennyeződéstől a vizeket. A két fél képviselői kiemelték: a víz nem ismer határokat, ha baj van, akkor egymást segítve kell közbeavatkozni, intézkedni.

Ami figyelemre méltó, az az, hogy a magyar vízügyi államtitkár, Kótai László példásnak nevezte a román és magyar együttműködést, és emellett úgy látja, hogy a magyarok példát vehetnek a román belvízvédelemről. A találkozón szót kapott még az Országos Belvízvédelmi Ügynökség igazgatója, illetve regionális vezetője, valamint Radu Bud, Szatmár megye prefektusa.

Miután a résztvevők megtekintették a két létesítményt, az érendrédi, jelentősen megnövelt kapacitású víztározóhoz látogattak. A rendezvény szerdán folytatódik, amikor a magyarországi Nagyecseden folytatják az eszmecserét a két ország illetékes szakemberei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: