2010-11-07 13:48:02• hírek • Szatmár.ro

Modern szivattyútelep

A megye összes, fontosabb szivattyútelepét korszerűsíteni fogják - mondta el Pop Zoltán, az ANIF megyie igazgatója.

A Belvízvédelmi Ügynökség országos igazgatójának, Incze Zoltánnak a jelenlétében adták át a teljesen megújult majtényi szivattyútelepet, amelynek szerepe a környékbeli belvizek Krasznába pumpálása. Ezzel együtt a börvelyi telep korszerűsítésére is sor került.

Pop Zoltán, a megyei ANIF (belvízvédelmi ügynökség) igazgatója beszámolt róla: az eddigi szivattyútelepek igen elavult technikával működtek, hiszen az 1970-es árvíz után, egy román-magyar határmenti együttműködésnek köszönhetően valósultak meg, és azóta nem újították fel őket.

Most a szivattyúkat svád gyártmányúakra cserélték és létrehoztak egy mechanikus tisztítóberendezést, amely eltávolítja a beszivattyúzott vízből a vízi növényeket és a hordlékot. Pop Zoltán tájékoztatása szerint a 2011-es évben folytatódik a felújítási sorozat: az elképzelés szerint sort kerítenek a majtényi 2-es és 3-as szivattyútelepek rehabilitálására, valamint a terv az, hogy minden fontosabb vízlevezető csatornát kitakarítanak. Utóbbi téren komoly gondok vannak, a csatornákat ugyanis elhagyagolták a kilencvenes fordulattól errefelé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: