2009-12-23 15:32:06• hírek • Szatmár.ro

Modern sportpályát avattak

Csupán két hónap leforgása alatt készült el az a modern fedett sportpálya, mely a Johann Ettinger Elméleti Líceum udvarán kapott helyet. A beruházást egy magáncég finanszírozta, az önkormányzatnak pedig a megfelelő helyet kellett biztosítania. A sportlétesítményt minden nap reggel 8-tól délután 4-ig használhatják az iskola diákjai.

Ünnepélyes keretek között került sor szerdán délután a sportkomplexum átadására. A városban egyedi sportlétesítmény egy műfüves futballpályát és két teniszpályát foglal magába, mindezeket egy speciális ballonnal, fűtési rendszerrel, villavilágítással látták el, hogy a téli időszakban is lehessen használni.

A sportkomplexumot az iskola diákjai veszik majd birtokba naponta reggel 8 és délután 16 óra között, utána pedig bárki bérbe veheti késő estig, sőt éjszaka is.

A körülbelül két hónap alatt megvalósuló beruházás értéke megközelítőleg 120 ezer euró, az alapanyagok pedig Olaszországból származnak.

Az átadáson jelen volt Kereskényi Gábor alpolgármester, akitől választ kaptunk arra a kérdésre, hogy miért pont a Német Líceum diákjai részesülnek abban a kiváltságban, hogy az ő iskolájuk udvarán adott terültet az önkormányzat a befektető számára. „A Német Líceum diákjai számára eddig nem voltak megteremtve a sportoláshoz, a testnevelés órák megtartásához szükséges feltételek, ezért esett a választásunk erre a tanintézményre, továbbá itt volt a sportpálya számára megfelelő nagyságú szabad terület. Nagyon örülök annak, hogy válság idején vannak olyan vállalkozók, akik a sportba fektetnek, mely az egész közösség hasznára válik"- mondta Kereskényi.

Reiz Mária, a líceum igazgatója köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és a befektetőnek egyaránt, hogy az iskola diákjai számára megfelelő sportolási körülményeket teremtettek.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: