2018-03-10 11:28:06• hírek • Szatmár.ro

Modern sportpályája lesz a 10-es számú Általános Iskolának

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az iskola szülői bizottságának egyesülete pályázott és nyert: közel 31 millió forintot, tudtuk meg Ritli Emesétől, a szatmárnémeti 10-es számú Általános Iskola igazgatójától.


Szatmárnémeti polgármesteri hivatala az elmúlt években teljesen felújította a megyeszékhely egyik legfontosabb oktatási intézményének az épületét, most pedig tovább folytatódhatnak a fejlesztések a Magyar Labdarúgó Szövetségtől pályázaton elnyert összegből.

 

„A pályázat révén az iskola hátsó udvarában, a salakos részt felszámolják, a helyén pedig modern sportpálya épül. A multifunkcionális pályán lehet majd kosárlabdázni, kézilabdázni, focizni, röplabdázni és teniszezni is. Az iskola szülői bizottságának elnöke, Magyar Lóránd parlamenti képviselő volt az ötletgazda, ő a projektvezető. Az iskolának könnyű dolga volt ebben az ügyben, csak rá kellett bólintanunk a kezdeményezésre. Örömteli, hogy olyan személyek vannak felelős pozíciókban, akik prioritásként kezelik a közösségünk ügyét, minden szinten” – mondja az iskolaigazgató.

 

A sikeres pályázatnak köszönhetően 30,8 millió forintot, azaz átszámítva nagyjából 100 ezer eurót nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott pályázat kiírásán az MLSZ-től az iskola szülői egyesülete. Ebből rekortán, azaz szintetikus borítású sportpályát fognak építeni az iskolaudvaron. A Rekortan márkanevű, helyszínen öntött, gumigranulátumból és poliuretánból készült sportpálya-burkolatot először a 1972-es müncheni olimpián használták – ebből készült az atlétikapálya. Azóta viszont számtalan esetben alkalmazzák, gyakran játszóterek vagy iskolai sportpályák borításaként.


Mint megtudtuk: az iskola 8 és 15 óra között használja majd a pályákat, a délutáni programról pedig a szülői bizottság fog dönteni, azaz ők döntik el, hogy kiknek, milyen körülmények között adják bérbe ezeket.


„Az új sportpálya létesítése több szempontból is fontos. A sportteremben egyszerre két osztálynak tartunk tornaórát, megfelelő időjárási viszonyok között a nagyobbak majd a multifunkcionális pályán tornázhatnak. Ezen szervezhetjük majd meg az iskolák közötti sportversenyeket, vagy az osztályok közötti foci- vagy kosárlabdabajnokságot. Emellett a rekortán-borítású pálya kevésbé sérülésveszélyes, mint mondjuk a beton vagy a salakpálya” – mondja Csik-Szeibel Elvira, az iskola tornatanára.

 

A pályázatban a következő lépés a heteken belül sorra kerülő szerződéskötés, majd a támogatás kiutalását követően meg is kezdődhet az építés, így remélhetőleg mihamarabb elkezdhetik koptatni az új sportpályát az iskola diákjai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: