2018-09-09 04:24:05• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Modern magánvonat közlekedik Nagybánya és Temesvár között

Fotó: aradon.ro
Fotó: aradon.ro

Kétvagonos magán motorvonat közlekedik szombat reggeltől Temesvár és Nagybánya között -adta hírül az Agerpres hírügynökség.

A beszámoló alapján elmondható, hogy a vonat kényelmi szinte és felszereltsége klasszisokkal felülmúlja a román vasúttársaság, azaz a CFR által nyújtott utazási körülményeket. A magávonat ugyanis utasinformálóval, audio-video és internethálózattal is felszerelt, de magas minőségű légkondicionáló rendszer is van rajta.
 

'Az első vonatot a Temesvár-Arad-Szatmárnémeti-Nagybánya útvonalon indítottuk, januártól Nagyváradról Kolozsvárra is járni fog a szerelvény, amelynek van egy business és egy turista osztálya is' - nyilatkozta az első vonat indulása előtt Valer Blidar, az aradi Astra Vagoane Călători Rt. elnöke. Egy utazás ára kb. annyiba kerül, mint a CFR-járatra szóló jegy ára ugyanerre a szakaszra -közölte az Agerpres.
 

Az elnök arról is tájékoztatta a sajtót, hogy az út hat órát vesz igénybe, holott a vonat akár 200 km/h-val is száguldhatna, viszont a román vasúti infrastruktúra olyannyira elavult, hogy a nagyobb menetsebesség nem megoldható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: