2013-01-10 10:31:57• hírek • Kocsis Zoltán

Modern buszt vásárolt a sárközújlaki önkormányzat

Modern buszt vásárolt a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal, minek következtében jobb, kényelmesebb körülmények közepette utazhatnak a munkások és a diákok a kisváros és a közigazgatásilag hozzá tartozó települések között.

Az önkormányzatnak eddig is volt egy busza, ezzel járt több tíz személy dolgozni példának okáért Sárközújlakból Adorjánba (43-an), illetve ezzel szállították a gyerekeket iskolába. Csakhogy a jármű közel 45 éves és ennek megfelelően igen rossz műszaki állapotban van, magyarázta a Szatmár.ro-nak Piricsi Artúr polgármester.

Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy ideje egy újabb buszt vásárolni. Mivel egy vadiúj járgány több tízezer euróba kerül, erre pedig nem lett volna anyagi fedezet, ezért esett a választás erre a német gyártmányú MAN típusú járműre, melyet egy Mercedes motor hajt meg. A jármű tizenöt éves, Ausztriából vásárolta a polgármesteri hivatal és 6500 euróba került.

„A szakszerviz, ahol megvizsgáltattuk, megnyugtatott minket, hogy a busz jó állapotban van, a motorja pedig egyenesen kitűnő állapotú”, mondta Piricsi.

A polgármester elmagyarázta, a busszal utazók ugyanúgy jegyet kell váltsanak, mint eddig. „Nem az a lényeg, hogy nyereséget termeljen a busz üzemeltetése. Ez egy olyan szolgáltatás, amire a sárközújlakiaknak szükségük van, nekünk meg az a dolgunk, hogy lehetőségek szerint segítsünk nekik”, jelentette ki Piricsi.

Mégis van egy eltérés a régi és az új busz rendeltetése között: a régivel ellentétben az újat ki lehet majd bérelni különböző kirándulásokra. Az első ilyen útja februárban Szatmárnémetibe tart majd, színházba viszi az embereket. Sárközújlakon ugyanis 64 személy rendelkezik színházbérlettel – árulta el Piricsi Artúr.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: